Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Sėklų duonelės/traškučiai
Duona,  Receptai,  Užkandžiai,  Veganų kampelis,  Vegetariški skoniai

Sėklų duonelės/traškučiai

Na, prisipažinkit, kiek kartų buvote nusipirkę visas tas populiariąsias “super maisto” sėklas ir tik tada pagalvoję, kur jas naudoti? Juk vienų sėklų šaukštais nevalgysi, o į rytinę avižinę košę irgi neprisikrausi krūvos… Tokiu atveju šis receptas jums labai labai pravers! Pasigaminę šias duoneles ne tik, kad sunaudosite visas spintelės gale užsilikusias sėklas, bet ir pasigaminsite sveiką užkandį, kuris praturtins jūsų organizmą įvairiais vitaminais. Pliusas ir tas, kad jos neturi glitimo, tad jei jo netoleruojate ar vengiate, šios duonelės puikiai jums tiks.

Kadangi aš esu prisiekusi duonos gerbėja ir sunkiai galiu be jos gyventi, studijuodama JAV tikrai kankinausi negalėdama rasti kokybiškos ir žinoma, skanios duonos. Tuomet ir išbandžiau šį receptą! Šios duonelės puikiai geba ją pakeisti ir tinka tiek prie sriubos ir įvairų užtepėlių. Na, o jei turite silpnybę bulvių traškučiams, pabandyti juos pakeisti šiomis sėklų duonelėmis – jos lygiai taip pat traška ir lygiai taip pat negali sustoti suvalgius vienos!

Reikės:

  • 3 puodelių (puodelis – 240 mililitrų) įvairių sėklų|aš naudoju chia (įsitikinkite, kad chia sėklų jūsų mišinyje bus bent 4 šaukštai), bernočio, kanapių, sezamų, moliūgų sėklas, saulėgrąžas, žaliuosius grikius, bolivinę balandą, linų sėmenis, aguonas…
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelio (su kaupu) vištienos prieskonių mišinio|taip, taip, jis čia puikiai tinka! Mano mėgstamiausias – Santa Maria firmos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio provanso žolelių mišinio
  • 375-400 mililitrų vandens

Eiga:

  1. Į didelį dubenį suberiame visas norimas sėklas, įdedame druskos, pipirų, vištienos prieskonių ir provanso žolelių mišinio. Viską gerai išmaišome. Tuomet nuolat maišant supilame vandenį ir paliekame pastovėti 15 minučių.
  2. Praėjus šiam laikui išmaišykite sėklas dar kartą. Taip kas 15 minučių prieikite dar 2 kartus (iš viso sėklos bus mirkusios 1 valandą).
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Dvi standartines skardas išklokite kepimo popieriumi.
  4. Sėklų mišinį padalinkite į dvi dalis ir sudėkite į pasiruoštas skardas. Silikoninės mentelės pagalba plonu sluoksniu paskleiskite sėklas per visą paviršių ir kiek įmanoma išlyginkite viršų.
  5. Dėkite kepti į orkaitę 1 valandai, kol sėklų duonelės taps traškios. Palikite atšalti skardose, o tuomet sulaužykite į norimo dydžio traškučius.
  6. Duoneles laikykite sandariai uždaromame inde.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *