Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Pistacijų tortas su aviečių ir mango putėsiais
Prancūziški desertai,  Receptai,  Saldumynai,  Tortai

Pistacijų tortas su aviečių ir mango putėsiais

Iki Velykų liko vos savaitė ir nors šiemet jos bus kiek kitokios, tai nereiškia, kad nebus ypatingos. Juk tik mes patys susikuriame šventę ir galime ja pasidalinti su kitais, net jei susitikimas su brangiais žmonėmis vyks telefonu ar kompiuterio ekrane… Svarbiausia šiuo metu yra pasidalinti džiugiomis akimirkomis, dažniau vienas kitam nusišypsoti ir atrasti laimę mažuose dalykuose.

Na, o vienas iš džiugesį keliančių momentų yra maistas ir pati jo gamyba. Visada sakiau, kad maistas man tai meilė, prisiminimai, istorijos… Jis turi galimybę suartinti, sukelti šypseną ir sukurti tradicijas, kurių nesinori paleisti… O tai ypatingai svarbu tokiu laikotarpiu.

Tad šįkart paruošiau receptą, kuris puikiai tiks tiek Velykiniam stalui papuošti, tiek ir įprastam savaitgaliui pagardinti. Be kita ko – šis tortas tiesiog šaukia apie pavasarį. Prie puraus pistacijų biskvito čia nuostabiai dera gaivus ir šiek tiek rūgštelės turintis aviečių musas bei vasaros prisiminimus sukeliantis mango sluoksnis. Viską užbaigia Dr. Oetker aviečių želė, kuri paįvairina deserto tekstūrą. Neišsigąskite šio deserto eigos, iš tiesų, jei seksite viską pažingsniui, pagaminsite jį be didesnių iššūkių.

Gaminimo laikas: apie 1,5 valandos + torto šaldymas per naktį + torto laikymas šaldytuve apie 3 valandas, užpylus aviečių želė

Porcijos: 20-21 centimetrų tortas. Po gabaluką drąsiai užteks 10 žmonių.

Pistacijų biskvitui reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 70 gramų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės
  • 70 gramų kepintų pistacijų
  • 15 gramų miltų
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 15 gramų sviesto

Sirupui:

  • pusės citrinos sulčių
  • 25 mililitrų vandens
  • 30 gramų cukraus pudros

Baltojo šoklolado traškučiui reikės:

  • 60 gramų baltojo šokolado
  • 50 gramų pistacijų
  • 15 gramų grietinėlės

Aviečių sluoksniui reikės:

  • 300 gramų aviečių |tinka ir šaldytos, ir šviežios
  • 50 gramų cukraus
  • 15 gramų citrinos sulčių
  • 5 gramų želatinos miltelių
  • 30 gramų šalto vandens
  • 200 gramų grietinėlės

Mango sluoksniui reikės:

  • 300 gramų mango
  • 50 gramų cukraus
  • 5 gramų želatinos
  • 30 gramų šalto vandens
  • 200 gramų grietinėlės

Aviečių želė sluoksniui reikės:

Eiga:

  1. Pirmiausia pasiruoškite pistacijų biskvitą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, vanilę ir plakite apie 8 minutes, kol masė taps šviesiai geltona, o jos tūris patrigubės.
  2. Kavamalėje sumalkite pistacijas. Jas dubenyje sumaišykite su miltais, druska ir kepimo milteliais. Įmaišykite sausąjį mišinį į kiaušinių ir cukraus plakinį.
  3. Ištirpinkite sviestą ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  4. 21 centimetro skersmens žiedo formos atsegama kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių. Ar biskvitas iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis sausas, biskvitas jau geras.
  5. Leiskite biskvitui atšalti ir tuomet išimkite iš formos. Tuomet išpjaukite iš biskvito 20 centimetrų skersmens žiedą (tam galite panaudoti lėkštę arba kepimo formą). Jei neturite 20 centimetrų kepimo formos, praleiskite šį žingsnį ir naudokite 21 centimetrų formą.
  6. Į 20 ar 21 centimetrų formą įtieskite konditerinę acetato juostą – jei jos neturite, galite panaudoti kepimo popierių. Į formos apačią įdėkite biskvitą.
  7. Pasiruoškite sirupą. Visus ingredientus sudėkite į mažą puodą ir kaitinkite virš vidutinės kaitros, kol užvirs ir visas cukrus ištirps. Ataušinkite ir aptepkite biskvitą.
  8. Pasiruoškite baltojo šokolado traškutį. Mikrobangų krosnelėje arba virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą. Tuomet supilkite kambario temperatūros grietinėlę ir išmaišykite. Sudėkite kepintas šiek tiek peiliu pasmulkintas pistacijas.
  9. Traškutį sudėkite ant pasiruošto biskvito ir dėkite į šaldytuvą, kol paruošite aviečių sluoksnį.
  10. Pasiruoškite aviečių sluoksnį. Į nedidelį puodą sudėkite avietes, cukrų ir supilkite citrinos sultis. Viską kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet kartas nuo karto pamaišant, virkite 5 minutes. Gautą masę perleiskite per sietelį – jis sugaus visas sėklytes. Jei norite dar puresnės masės – nepatingėkite jos pertrinti blenderyje.
  11. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti apie 5 minutes. Sudėkite želatiną į dar šiltą aviečių sirupą ir išmaišykite, kol ištirps. Leiskite šiam mišiniui atšalti iki kambario temperatūros.
  12. Išplakite grietinėlę iki standumo. Per kelis kartus sudėkite ją į atšalusį aviečių sirupą ir išmaišykite.
  13. Aviečių kremą paskleiskite ant pistacijų traškučio ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  14. Kol aviečių sluoksnis stingsta, pasiruoškite mango mūsą. Į maisto smulkintuvą sudėkite nuluptą, gabaliukais supjaustytą mango, cukrų ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
  15. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobanginėje ar virš ugnies – tik atsargiai neužvirkite jos, nes ji praras savo stingdančias savybes.
  16. Ištirpintą želatiną supilkite į mango masę ir gerai išmaišykite.
  17. Išplakite grietinėlę iki standumo ir per kelis kartus įmaišykite į mango masę.
  18. Pasiruoštą mango kremą sudėkite ant sustingusio aviečių sluoksnio ir dėkite atgal į šaldytuvą. Palikite tortą pastovėti bent 5 valandoms, o geriausia pernakt.
  19. Kitą dieną pasiruoškite aviečių želė. Į nedidelį puodą sudėkite avietes ir cukrų. Viską kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet kartas nuo karto pamaišant, virkite 2 minutes. Gautą masę perleiskite per sietelį – jis sugaus visas sėklytes. Tuomet masę dar pertrinkite blenderyje, kad ji būtų dar puresnė.
  20. Aviečių želė užpilkite karštu vandeniu ir maišykite, kol ištirps želės kristalai. Po maždaug 5 minučių įmaišykite pasigamintą aviečių masę. Palikite želė pastovėti, kol atauš iki kambario temperatūros.
  21. Aviečių želė užpilkite ant pasigaminto torto ir dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kol sustings.
  22. Torto viršų papuoškite avietėmis, pistacijomis.

Skanaus.

4 Comments

    • admin

      Sveiki,
      Sudėtingesniems konditeriniams gaminiams pistacijas perku nekepintas ir nesūdytas (jau išlukštentas), o vėliau jas pakepinu 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Perku riesutaijums.lt. Visgi šiam tortui galima naudoti ir įprastas sūdytas, kepintas pistacijas iš bet kokios maisto parduotuvės.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *