Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Klasikinis citrininis kremas (lemon curd)
Pusryčiai,  Receptai,  Saldainiai ir kremai,  Valgomos dovanos

Klasikinis citrininis kremas (lemon curd)

Prieš Kalėdas dalinausi nuostabiu citrininiu kremu, praturtintu imbieru. Tas mažas imbiero ,,cinkelis” tobulai tiko šventiniam sezonui. Visgi, supratau, kad taip ir nepasidalinau klasikiniu citrininio kremo receptu, kurį atėjus pavasariui ir vasarai naudoju labai daug kur – tiek ledams gardinti, tiek tortams papuošti, tiek sausainiams ar pyragėliams įdaryti. Kartu šis kremas puikiai pasitarnauja kiekvieną dieną – juo galima pasaldinti graikišką jogurtą ar mėgstamą varškę, naudoti vietoj uogienės prie blynų, vaflių ar varškėtukų, ar užsitepus ant skrebučio suvalgyti pusryčiams. Tad panaudojimo galimybių begalės, tereikia tik fantazijos!

Gaminimo trukmė: 15-20 minučių

Poricijos: 1 stiklainiukas

Reikės:

  • 2 citrinų | geriausia naudoti ekologiškas
  • 200 gramų cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 120 gramų sviesto
  • žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Šiam kremui pasigaminti jums reikės garų vonelės: užkaiskite puodą su vandeniu, o ant jo viršaus statykite kitą puodą ar metalinį indą, kuriame gaminsite kremą.
  2. Citrinas labai gerai nuplaukite – geriausia yra nuplikyti verdančiu vandeniu. Tuomet nutarkuokite jų žievelę – tik pasistenkite netarkuoti baltosios citrinų dalies, nes ji suteikia kartumo. Tarkuotą žievę sudėkite į puodą ar metalinį indą, kuriame gaminsite kremą. 
  3. Perpjaukite citriną ir į tą patį puodą/indą išspauskite jos sultis. Suberkite cukrų.
  4. Mikrobangų krosnelėje ar nedideliame puode ištiprinkite sviestą. Kai jis truputį pravės, supilkite į puodą/indą, kuriame gaminsite kremą.
  5. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, truputį paplakite šakute ir taip pat supilkite į indą su kremo ingredientais. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską lengvai paplakite konditerine mentele.
  6. Puodui užvirus, sumažinkite ugnį, o ant puodo viršaus statykite indą/puodą su kremo ingridientais – puodo ar indo apačia neturi siekti vandens. Nuolat maišant kaitinkite kremą, kol jis pradės tirštėti. Užtruksite apie 7 minutes. Kremas turėtų būt vidutinės blynų tešlos tirštumo. Tik saugokite, kad garų temperatūra nebūtų per didelė, nes gali išvirti kiaušinis ir tuomet kremą teks daryti iš naujo!*
  7. Indą su pagamintu kremu nuimkite nuo garų vonelės ir leiskite truputį atvėsti. Pravėsusį sudėkite į stiklainiuką ir statykite į šaldytuvą. Citrininį kremą galite sunaudokite per dvi savaites.

Skanaus!

* Jei nutiktų taip, kad pamatysite kiaušinio baltymą truputį pabaltuojant, sumažinkite ugnį ir toliau nuolat maišant kaitinkite. Kai kremas taps geras, sudėkite jį į maisto smulkintuvą ir sumalkite – kiaušinio tikrai nesijaus ir kremas atrodys gražiai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *