Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Avižiniai imbieriniai sausainiai
Receptai,  Saldumynai,  Sausainiai

Avižiniai imbieriniai sausainiai

Vienas iš geriausių dalykų laukiant Kalėdų – tai mėgstamiausių sausainių kepimas. 🤍Kiekviena šeima turi savo specifinius receptus, kurie dažnai keliauja iš kartos į kartą ir kuriuos išsitraukia būtent šventiniu laikotarpiu. Tie receptai dažnai turi ir savo atsiradimo istorijas, sujungiančias skirtingas kartas, ir kartu yra pilni nostalgiškų prisiminimų, sušildančių širdį.

Be kita ko, sausainiai man tai toks iki skausmo paprastas ir lengvas skanumynas, kuris kartu sugeba savyje sutalpinti svarbią žinutę. Žinutę, kad jaukumą namuose sukurti taip paprasta… Priminimą, kad reikia branginti ir džiaugtis kiekviena akimirka, kurią gali praleisti su tau brangiais žmonėmis. O kartu – kad tradicijų, kurių norisi laukti ir kurios sugeba sušildyti, sukūrimui tereikia tiek mažai – tik skanių sausainių recepto ir noro kartu juos kepti…

Visada sakiau ir sakysiu, kad man taip patinka gaminti būtent todėl, kad maistas man yra tolygus prisiminimams, sugebančiais suvienyti net ir labai skirtingus žmones. Niekada nepamiršiu kaip vaikystėje su močiute kepdavau skaniausius avižinius sausainius ir šaukštais valgydavau žalią tešlą, nes taip būdavo tiesiog skaniau. Arba kaip mama mane pirmą kartą mokė išsikepti omletą, arba rodė kaip gražiai apversti lietinius. Na, o vyresnis brolis atskleidė, kokie sumuštiniai yra patys geriausi… Būtent tai, kad maistas turi galią priminti, sujungti, sukurti jaukumą ir sušildyti širdį yra kažkas magiško… 

Tad šiandien ir dalinuosi tais magiškais sausainiais iš vaikystės… 🤍 tik šįkart jie kiek paturbinti įdėjus kelis šaukštelius prieskonių… tikiuosi jie jums patiks taip, kaip patinka ir mūsų šeimai 🤍

Porcijos: apie 24 sausainiai

Reikės:

  • 115 gramų tirpinto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 85 gramų medaus arba melasos
  • 200 gramų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kelimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 arbatinių šaukštelių imbiero
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 200 gramų cukraus|papildomai cukraus sausainių apvoliojimui
  • 70 gramų avižų

Eiga:

  1. Į dubenį supilkite tirpintą atvėsusį sviestą, medų ir įmuškite kiaušinį. Konditerine šluotele lengvai išplakite.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, avižas ir cukrų. Šiame mišinyje padarykite duobutę ir supilkite pirmąjį plakinį. Išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Iš sausainių masės suformuokite kamuoliukus. Juos išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Tarp sausainių palikite bent 10 centimetrų tarpus.
  4. Į vieną nedidelį dubenėlį įpilkite vandens, o į kitą – cukraus. Paimkite likaus paviršiaus stiklinę ir pamerkite jos dugną į vandenį, tuomet įdėkite ją į dubenėlį su cukrumi ir pasukiokite, kad dugnas juo apliptų. Stiklinės dugnu įspauskite kamuoliuką taip, kad jis taptų plokščias – tai ne tik leis sausainiams tapti ploniems, bet taip pat suformuos traškų sausio viršų. Tą patį pakartokite su visais sausainiais.
  5. Sausainius kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių. Leiskite sausainiams atvėsti ir tuomet sudėkite į lėkštę. Jei sausainius valgysite ne tą pačią dieną – laikykite juos sandariai uždaromame inde – tai neleis sausainiams sudrėgti.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *