Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Chia pudingas su avietėmis ir graikišku jogurtu
Pusryčiai,  Receptai,  Saldumynai,  Užkandžiai,  Vegetariški skoniai

Chia pudingas su avietėmis ir graikišku jogurtu

Gera diena bent jau man prasideda skaniais pusryčiais. Tačiau tikrai ne kiekvieno ryto eiga yra rami ir lėta – kartais tenka kažkur skubėti ir bėgti, tad tokiu atveju galvoje tikrai nesisuka mintys apie kažkokio maisto gaminimą ar laiko leidimą virtuvėje. 
Visgi, jau kas mane pažįsta, tai tikrai žino, kad nepavalgius aš būnu susiraukus ir niurzganti, tad pusryčiai – man tiesiog būtini. Būtent tokiomis dienomis mane gelbsti iš vakaro pasidaryti paruoštukai: 5 minutės prieš miegą, sumaišant chia sėklas su augaliniu pienu, ir 5 minutės ryte, viską susluoksniuojant su graikišku jogurtu ir avietėmis. Viskas! Gardžiausi pusryčiai, kuriuos galite valgyti namuose ar vežtis į darbą, paruošti!

Chia pudingas apskritai yra ne tik labai maistingas, bet ir universalus – tiks tiek pusryčiams, tiek užkandžiui, ar sveikam desertui. Taip pat su juo galite sukurti įvairiausių skonių derinį – gamindami į chia sėklas įmaišykite kavos ir gausite kavos skonio chia pudingą, chia sėklas brinkinkite mėgstamų vaisių sultyse ar kokteilyje – ir išgausite jau kardinaliai kitokį skonį. Tad nebijokite eksperimentuoti! Kad pasigamintumėte tobulą chia pudingą, tereikia žinoti sėklų ir pasirinkto skysčio santykį – 55 gramams chia sėklų (apie 4 valgomuosius šaukštus) reikės 250 mililitrų (vienos stiklinės) skysčio. Na, o žemiau rasite manąją versiją su avietėmis ir graikišku jogurtu.

2 porcijoms reikės:

  • 55 gramų (4 valgomųjų šaukštų) chia pudingo
  • 250 mililitrų augalinio ar įprasto pieno | aš dažniausiai renkuosi migdolų arba kokosų pieną
  • 1 valgomojo šaukšto klevų sirupo
  • žiuspnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 250 gramų graikiško jogurto
  • 4-5 valgomųjų šaukštų mėgstamos aviečių uogienės | aš, aišku, renkuosi naminę, senelių pagamintą
  • kelių saujų šviežių aviečių

Eiga:

  1. Pirmiausia pasiruoškite chia pudingo pagrindą. Į stiklainį ar kitą sandariai uždaromą indą sudėkite chia sėklas, supilkite pieną, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir įberkite žiupsnelį druskos. Viską išmaišykite. Užsukite stiklainį ir dėkite į šaldytuvą nakčiai ar bent keturioms valandoms.
  2. Kai chia pudingas išbrinksta, metas sluoksniavimui. Į pasiruoštų stiklinių apačią dėkite šaukštą uogienės, tuomet kelis šaukštus jogurto, ir saujelę aviečių. Šaukšteliu šiek tiek pamaišykite. Tuomet dėkite chia pudingą , ant viršaus dar šaukštą uogienės ir vėl šiek tiek aviečių. Pamaišykite. Galiausiai sudėkite likusį jogurtą ir avietes. Viskas – pusryčiai/desertas/užkandis paruoštas!

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *