Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Madingieji Suprême kruasanai
Bandelės ir spurgos,  Prancūziški desertai,  Pyragai ir pyragėliai,  Receptai,  Saldumynai

Madingieji Suprême kruasanai

Kruasanai – tai tobulas desertas. Trapi, byranti, išorė, daug sviestinių sluoksnių, palengva ištirpstančių burnoje – tik tiek tereikia, kad pasijustum rojuje. Desertas, neatsiejamas nuo Prancūzijos ir Italijos ir taip pamėgtas visų žmonių. Tačiau, jei galvojate, kad kruasanai – konditerijos klasika, kuri visiems pažįstama ir nieko naujo su jais nebeišrasi – labai klystate. Ir tai šiais metais įrodė Lafayette desertinė Niujorke. Balandžio mėnesį ši nedidelė kepyklėlė pristatė naują desertą pavadinimu Suprême – tai apvalūs kruasanai, pripildyti kremu ir dekoruoti glajumi. 

Tereikėjo mėnesio, kad šie kruasanai taptų madingiausiu desertu pasaulyje – norėdami įsigyti tokį kruasaną Niujorke žmonėms eilėje stovi net kelias valandas! Žinoma, tam įtakos turėjo ir socialinė medija, kurioje filmukai su šiais gražuoliais pradėjo rinkti milijonus peržiūrų. Visgi kad paragautumėte tokių nuostabių kruasanų skristi į Niujorką nereikės, nes paruošiau jums detalų žingsnis po žingsnio receptą, kuris padės pasigaminti šį išskirtinį desertą namuose! Nors tokius kruasanus galima pripildyti pačiais įvairiausiais kremais, būtent karamelinis maskarponės kremas, sūdytos karamelės padažas ir lazdyno riešutų griliažas perkels šį desertą į kitą lygį… Pažadu, nustebs visi, kuriems patieksite!

Tad gaminkime žingsnis po žingsnio. Šių kruasanų gamybai prireiks dviejų-trijų dienų, tačiau patikėkite – jie to verti.


SUPREME KRUASANAMS PAGAMINTI REIKĖS
paruošite 12-14 kruasanų

Tešlai (Détrempe)
500 g miltų (550D)
13 g druskos
53 g cukraus
100 g kambario temperatūros sviesto
250 g 24-26 laipsnių vandens
14 g sausų mielių

Sviesto sluoksniui:
250 g kambario temperatūros sviesto

Kiaušinių plakiniui reikės:
1 kiaušinio
15 ml pieno
žiupsnelio druskos

Karameliniam maskarponės kremui reikės:
500 g kambario temperatūros maskarponės
1 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno
150 g 35% riebumo šaltos grietinėlės
1 arbatinio šaukštelio druskos

Karamelės padažui reikės (galite naudoti ir pirktinį):
110 g cukraus
130 g 35% riebumo grietinėlės
55 g kambario temperatūros sviesto
2 g druskos 

Griliažui reikės:
150 g kepintų lazdyno riešutų
95 g cukraus
27 g vandens

Pradedam!

  1. Paruoškite tešlą. Iš pradžių pasiruoškite ingredientus.
  1. Į vandenį suberkite sausas mieles ir palikite šiltoje namų vietoje 5-10 minučių, kol suputos.
  2.  Į didesnį indą suberkite miltus, druską, cukrų ir išmaišykite.
  1.  Į sausąjį mišinį supilkite pakilusias mieles.
  1. Jei turite maisto kombainą, pritvirtinkite tešlos kablį ir leiskite ingredientams susimaišyti, kol neliks sausų miltų – tai truks apie dvi minutes. Jei maisto kombaino neturite – tai galite padaryti ir rankomis.
  1. Į tešlą sudėkite kambario temperatūros sviestą. Jei naudojate kombainą, leiskite tešlai minkytis apie 5 minutes (rankomis užtruksite apie 6-7 minutes). Iš pat pradžių tešla bus labai lipni ir minkšta, neišsigąskite ir minkykite toliau, bet jokiu būdu nedėkite daugiau miltų ar nebarstykite jų ant stalviršio. 
  1. Išminkyta tešla taps elastinga, beveik nelimpanti prie rankų. Suformuokite kamuoliuką ir įkiškite maisto termometrą – išminkyta ir paruošta kilti tešla turėtų būti 24 laipsnių. Tešlą perkelkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti šiltoje namų vietoje 2 valandoms. Idealiausia, jei vietos, kurioje kildinate tešlą, temperatūra  yra 24-26 laipsniai šilumos. 
  1. Pakilusią tešlą išimkite iš dubens ir perkelkite ant stalviršio. Rankomis iš tešlos suformuokite stačiakampį. Kiekvieną tešlos kampą lenkite į vidurį, tuomet tešlą apverskite ir suformuokite kamuoliuką. 
  1. Tešlą vėl perkelkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir perkelkite į šaldytuvą. Tešlą šaldytuve laikykite per naktį (8-10 valandų).
  1. Pasiruoškite sviesto sluoksnį. Sviestas turi būti kokybiškas, be priemaišų, būtinai – kambario temperatūros. Prieš formuojant sviesto sluoksnį, sviestą supjaustykite kubeliais. 
  1. Ant kepimo popieriaus nubrėžkite 18×21 cm kvadratą. Į jo centrą sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir uždenkite antro kepimo popieriaus lakštu.
  1. Iškočiokite taip, jog sviestas tolygiai pasiskirstytų nubrėžtame kvadrate. Jei kočiojant sviestas patenka už kvadrato ribų, atsargiai nuimkite viršutinį kepimo popieriaus lakštą, peiliu ar mentele į centrą perkelkite už kvadrato patekusį sviestą ir vėl uždenkite kepimo popieriumi. Kočiokite ir kartokite šiuos veiksmus tol, kol gausite gražų kvadratą. Sviesto kvadratą perkelkite į šaldytuvą ir kartu su tešla palikite per naktį. 
  1. Sviesto ir tešlos sujungimas. Kitą dieną iš šaldytuvo išimkite sviesto kvadratą ir palikite apie 40 minučių kambario temperatūroje (jei kambario temperatūra 24-25 laipsniai). Jei kruasanus gaminate karštą vasaros dieną, užteks ir  20-25 minučių, jei žiemą ir virtuvėje nėra šilta – įjunkite orkaitę. Svarbiausia, kad sviestas šiek tiek suminkštėtų, lengvai spustelėjus, ant jo paviršiaus atsirastų pirštų antspaudai – tai užtikrins, kad tešla kočiosis lengvai, o sviestas joje nesuskils nedideliais kubeliais.

    Tuomet išimkite šiek tiek pakilusią tešlą ir perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto stalviršio. Tai pirmas kartas, kada galima naudoti papildomą kiekį miltų. Iš tešlos iškočiokite 43×20 cm stačiakampį.
  1. Nuo iškočiotos tešlos nubraukite miltus. Sviesto stačiakampį dėkite prie vieno tešlos krašto ir ant viršaus užlenkite kitą. Lengvai spustelėkite tešlos kraštus, kad susijungtų. 
  1. Tešlos kočiojimas. Kočėlu kas keletą centimetrų lengvai spustelėkite tešlos stačiakampį, kad būtų lengviau iškočioti. Tešlą pasukite 90 laipsnių kampu. Iš tešlos kvadrato iškočiokite 21x61cm stačiakampį. Stenkitės, kad tešlos stačiakampis būtų vienodo storio. Nuvalykite miltus. 
  1. Tešlą lankstysime Tour Double būdu – tai tešlos lankstymas kaip knygos. Vieną tešlos galą lenkite per du trečdalius tešlos ilgio, o kitą tešlos galą užlenkite, tiek, kad susijungtų su ilguoju tešlos galu. Nuvalykite miltus ir perlenkite tešlą perpus. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 20 minučių. 
  1. Antras tešlos kočiojimas. Atvėsusią tešlą pasukite 90 laipsnių kampu. Kočėlu, kas keletą centimentrų, vėl lengvai spustelėkite tešlos stačiakampį, kad būtų lengviau iškočioti. Iš tešlos kvadrato iškočiokite 21x61cm stačiakampį. Stenkitės, kad tešlos stačiakampis būtų vienodo storio. Nuvalykite miltus. 
  1. Antrąkart tešlą lankstysime Tour Simple būdu – tai tešlos lankstymas trečdaliais. Vieną tešlos galą lenkite per pusę, nuvalykite miltus, o ant viršaus užlenkite kitą kraštą. Tešlą vėl apvyniokite maistine plėvele ir grąžinkite į šaldytuvą valandai.
  1. Trečiasis tešlos kočiojimas.Tešlą išimkite iš maistinės plėvelės, perkelkite ant lengvai miltais apibarstyto darbastalio ir lengvai pakočiokite. Tešlą  išilgai padalinkite į dvi dalis – kol dirbsite su viena tešlos dalimi, kitą laikykite šaldytuve, kad visą laiką būtų šalta. Kiekvienos dalies stačiakampį reikia iškočioti iki 25×40 cm, 5 mm storio stačiakampį.
  1. Tešlos formavimas. Konditeriniu teptuku nuvalykite miltus. Iškočiotą tešlą išilgai supjaustykite juostelėmis. Juostų storis turėtų būti apie 2.5 cm, bet tikslus storis priklausys nuo jūsų naudojamų konditerinių žiedų aukščio. Iš vienos dalies tešlos turėtų gautis 6-7 kruasanai.
  1. Tešlos juosteles suvyniokite į ritinėlius kaip parodyta nuotraukose ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Ant ritinėlių uždėkite žiedus – rekomenduoju naudoti 9-12 cm konditerinius žiedus. Ritinėliai turėtų būti mažesni už konditerinio žiedo skersmenį. 
  1. Pasigaminkite kiaušinio plakinį. Pirmiausia pasiruoškite ingredientus.
  1. Į kiaušinius supilkite pieną, įberkite šlakelį druskos ir šakute arba konditerine šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos. 
  1. Kruasanų kildinimas. Kiaušinio plakiniu aptepkite kiekvieną kruasaną. Lruasanus palikite kambario temperatūroje (idealiausia 24-26 laipsniai) pakilti. Tai užtruks apie 2,5-3 valandas. Pakilusius kruasanus antrąkart aptepkite kiaušinio plakiniu. 
  1. Pakilusių kruasanų viršų spustelėkite pirštais. Tuomet dar kartą aptepkite kiaušinių plakiniu. 
  1. Kruasanų kepimas. Prieš kepant kruasanus, uždenkite juos silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi ir prispauskite skarda. Kruasanus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, su vėjelio funkcija, vidurinėje orkaitės lentynoje. Kruasanus kepkite po vieną skardą. Kruasanų kepimo laikas apie 25-30 minučių – tikslus laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.

  2.  Atsargiai nuimkite žiedus. Iškepusiems kruasanams leiskite pilnai atvėsti. Kruasanus įdarykite ir valgykite tą pačią dieną.
  1. Pasigaminkite karamelės padažą. Pasiruoškite visus ingredientus. 
  1. Cukrų suberkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pamatysite šonuose ruduojant cukrų, tuomet galite pradėti maišyti. Maišykite, kol karamelė taps gintarinės spalvos.
  1. Tuo pačiu metu, kol gaminate karamelę, grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol pamatysite pirmuosius burbuliukus. Tuomet nuimkite nuo kaitros.
  1. Kai karamelė tampa tamsaus gintaro spalvos, išjunkite kaitrą ir supilkite šiltą grietinėlę. Išmaišykite.
  1. Po kelis gabaliukus sudėkite kambario temperatūros sviestą, po kiekvieno gerai išmaišant. Sviestui ištirpus, dėkite kitus gabaliukus. Jei karamelė sustingo ir sviestas nebetirpsta, pakaitinkite ant silpnos kaitros, kol karamelė taps vientisa. Suberkite druską ir išmaišykite. Karamelę atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet supilkite į stiklainiuką ir perkelkite į šaldytuvą. Šaldytuve karamelę laikykite iki dviejų savaičių. Karamelę taip pat galite ir užšaldyti.
  1. Pasigaminkite griliažą. Pasiruoškite visus ingredientus. Lazdyno riešutai turi būti kepinti ir be luobelės, tad pasiruoškite juos iš anksto.
  1. Cukrų suberkite, o vandenį supilkite į nedidelį puodą. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pamatysite šonuose ruduojant cukrų, tuomet galite pradėti maišyti. Maišykite, kol karamelė taps gintarinės spalvos.
  1. Kai karamelė pasiekia norimą spalvą, iš karto suberkite lazdyno riešutus ir permaišykite. Griliažą sudėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite pilnai atvėsti. Griliažą pasmulinkite – tai galite daryti sudedant griliažą į maišelį ir padaužant kočėlu arba maisto smulkintuve – maisto smulkintuve gausite mažesnius gabaliukus. 
  1. Pasigaminkite karamelinį maskarponės kremą. Pasiruoškite visus ingredientus. 
  1. Į didesnį dubenį sudėkite visus ingredientus.Kremą elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo – tai truks apie į minutes. Kremo tirštumą nuolat tikrinkite, kad neperplaktumėte grietinėlės.
  1. Karamelinį kremą ir karamelės padažą sudėkite į atskirus konditerinius maišelius, su pritvirtintais antgaliais. Rinkitės apvalius, ilgesnius antgalius, skirtus įdaryti konditeriniams gaminiams. Jei esate dirbę su karamele prieš tai, karamelei galite nenaudoti antgalio ir tik prakirpti konditerinio maišelio galiuką. Konditerinį maišelį su karamele iki naudojimo laikykite šaldytuve. 
  1. Įdarykite kruasanus. Kruasanus įdarykite prieš serviruojant. Pirmiausia suraskite kruasano kampą, kuriuo kruasaną pastačius vertikaliai, jis nekristų. Kruasano viršuje padarykite dvi skylutes. Pripildykite jas karameliniu maskarponės kremu. Kruasanų viršų apliekite karamele ir uždėkite griliažo gabaliukus. Įdarytą kruasaną iš karto perkelkite ant serviravimui skirtos lėkštės. Taip įdarykite visus kruasanus. 
  1. Kruasanus patiekite ir valgykite iš karto. 


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI, KAD SUPREME KRUASANAI PAVYKŲ TOBULAI

Kruasanų tešla. 

Trukmė. Kruasanų tešlos gamyba užima dvi-tris dienas – tad būkite kantrūs ir niekur neskubėkite. 

Kambario temperatūra. Geriausia kruasanus gaminti 24-26 laipsnių kambario temperatūroje. Venkite kruasanus gaminti labai karštą vasaros dieną, nes sviestas gali tirpti per greitai. Jei jau gaminate, tuomet truputį ilgiau pašaldykite tešlą ir dirbkite truputį greičiau tam, kad išlaikytumėte šaltą tešlą. O jei gaminate žiemą ir virtuvėje vėsu – gaminimo metu įjunkite orkaitę, kad būtų šilčiau. Kitu atveju kočiojant tešlą, sviestas pradės skilti. 

Sviestas. Naudokite tik aukščiausios kokybės 82% sviestą – jokių priemaišų būti neturėtų.

Gamindami sviesto sluoksnį, būtinai naudokite kambario temperatūros sviestą – jis lengviau ir lygiau kočiosis.

Prieš sujungiant tešlą ir sviesto kvadratą būtinai palikite sviestą apie 40 minučių kambario temperatūroje (jei kambario temperatūra 24-25 laipsniai). Jei kruasanus gaminate karštą vasaros dieną, užteks ir  20-25 minučių, o jei gaminate žiemą ir virtuvėje vėsoka, įjunkite orkaitę, kad sviestas greičiau suminkštėtų. Svarbiausia, kad sviestas šiek tiek suminkštėtų, lengvai spustelėjus, ant jo paviršiaus atsirastų pirštų antspaudai – tai užtikrins, kad tešla kočiosis lengvai, o sviestas joje nesutrukinės.

Miltai. Jokiu būdu nenaudokite nenaudokite ,,aukščiausios klasės” 405D kvietinių miltų – jie yra per minkšti ir ne tokie stiprūs. 

Minkymas. Gamindami tešlą ją minkykite 5-7 minutes. Pirmasis minkymas – kol ingredientai susijungia ir nelieka sausų miltų – 1-2 minutės. Antrasis minkymas, sudėjus sviestą, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų – apie 5-6 minutes. Iš pat pradžių tešla bus labai lipni ir minkšta, neišsigąskite ir minkykite toliau, bet jokiu būdu nedėkite daugiau miltų ar nebarstykite jų ant stalviršio. Išminkyta tešla taps elastinga, beveik nelimpanti prie rankų. 

Tešlos temperatūra. Suformuokite kamuoliuką ir įkiškite maisto termometrą – išminkyta ir paruošta kilti tešla turėtų būti 23-25 laipsnių.

Tešlos kildinimas. Tešla kildinama tris kartus – tik paruošus tešlą, kambario temperatūroje, pernakt šaldytuve, ir vėl kambario temperatūroje jau suvyniojus kruasanus. Pirmąkart tešlą perkelkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti šiltoje namų vietoje 2 valandoms. Idealiausia, jei vietos, kurioje kildinate tešlą, temperatūra  yra 24-26 laipsniai šilumos. 

Pakilusią tešlą perkelkite ant stalviršio, rankomis suformuokite stačiakampį, užlenkite visus jo galus į vidurį, apverskite ir suformuokite kamuoliuką. Tokį kamuoliuką vėl perkelkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve pernakt (8-10 valandų).

Jau suformuotus kruasanus būtinai kildinkite 2,5-3 valandas. Nebandykite skubinti šio proceso.

Kočiojimas ir lankstymas. Kočiojant jokiu būdu neberkite ant stalviršio ir tešlos daug miltų – tik tiek, kad lengviau kočiotųsi. Prieš lankstant tešlą, būtina konditeriniu teptuku nubraukti visus miltų likučius.

Tešla lankstoma dviem būdais – pirmą kartą Tour Double būtų, kai tešla lankstoma kaip knyga, ir antrąjį kartą – Tour Simple būtų, kai tešla sulankstoma trečdaliais. Po kiekvieno lankstymo būtina tešlą palaikyti šaldytuve valandą.

Trečią kartą iš iškočiotos tešlos išpjaunami kruasanai. Kruasanų tešlą prieš kočiojant išilgai padalinkite į dvi dalis.   Kol dirbsite su viena tešlos dalimi, kitą laikykite šaldytuve, kad visą laiką būtų šalta. Kiekvienos dalies stačiakampį reikia iškočioti iki 25×40 cm, 5 mm storio stačiakampį. 

Tešlos formavimas. Skirtingai nei tradiciniai kruasanai – šie formuojami apvaliai, tad iškočiotą tešlą išilgai supjaustykite juostelėmis. Juostų storis turėtų būti apie 2.5 cm (rekomenduoju naudoti 9-12 cm skersmens žiedus. Tikslus storis priklausys nuo jūsų naudojamų konditerinių žiedų aukščio. Iš vienos dalies tešlos turėtų gautis 6-7 kruasanai.

Tešlos juosteles suvyniokite į ritinėlius ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Ant ritinėlių uždėkite žiedus (žiedų skersmuo turėtų būti didesnis nei tešlos ritinėlių) ir kildinkite 2,5-3 valandas. Prieš kildinant nepamirškite ritinėlių patepti kiaušinio plakiniu. 

Papildomas tešlos šaldymas. Išpjautus kruasanus galite formuoti ir kildinti iš karto, arba prieš kildinant galite įdėti į šaldymo kamerą tam, kad kruasanai būtų tvirtesni. Tai ypatingai rekomenduojama daryti neigudusiems ir gaminant karštomis vasaros dienomis. Kruasanų tešlą šaldymo  kameroje laikykite bent 1-2 valandas. Toliau kruasanus gaminkite taip pat, kaip ir nešaldytos tešlos.

Kepimas. Prieš kepant kruasanus dar kartą patepkite juos kiaušinio plakinio. Tuomet uždenkite juos silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi ir prispauskite skarda. Tai leis kruasanams išlikti apvaliems ir per daug nepakilti. Kruasanus kepkite 180 laipsnių orkaitėje, su vėjelio funkcija, vidurinėje orkaitės lentynoje. Kruasanų kepimo laikas apie 25-30 minučių – tikslus laikas priklauso nuo jūsų orkaitės. Iškepus kruasanams, atsargiai nuimkite žiedus. Iškepusiems kruasanams leiskite pilnai atvėsti. Kruasanus įdarykite ir valgykite tą pačią dieną.

Karamelinis maskarponės kremas. 

Produktų temperatūra. Visi produktai, išskyrus grietinėlę, turi būti vienodos, kambario temperatūros. 

Plakimas. Nors kremą pagaminti ypač paprasta, svarbiausia – neperplakti grietinėlės. Kremą plakite tik iki purumo. Iki naudojimo laikykite šaldytuve. 

Karamelinis padažas.

Grietinėlė. Rinkitės riebią, 35%, grietinėlę. Pirmiausia ją supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pamatysite pirmuosius burbuliukus. Grietinėlę stebėkite, kad jos nesutrauktų arba užvirus neišbėgtų.  

Sviestas. Sviestą naudokite kokybišką, 82% riebumo. Prieš gaminant karamelę, sviestą palikite kelioms valandoms kambario temperatūroje tam, kad nebūtų šaltas. Šaltas sviestas iš karto sustingdys karštą cukrų. 

Cukraus karamelizavimas. Cukrų suberkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pamatysite šonuose ruduojant cukrų, tuomet galite pradėti maišyti. Maišykite, kol karamelė taps gintarinės spalvos. Cukraus nepalikite be priežiūros, nes jis labai lengvai pridegs. Kai karamelė tampa tamsaus gintaro spalvos, išjunkite kaitrą ir supilkite karštą grietinėlę. Išmaišykite. Tuomet po gabaliuką sudėkite kambario temperatūros sviestą, po kiekvieno gerai išmaišant. Kitą gabaliuką dėkite tik sviestui ištirpus. Jei sviesto gabaliukai nebetirpsta ir cukrus truputį sustingo, nuolat maišant pakaitinkite ant silpnos kaitros. Galiausiai suberkite druską.

Karamelės laikymas. Karamelei leiskite pilnai atvėsti iki kambario temperatūros. Tik tuomet supilkite karamelę į stiklainiuką ir perkelkite į šaldytuvą. Šaldytuve karamelę laikykite iki dviejų savaičių. Karamelę taip pat galite ir užšaldyti. Prieš naudojant karamelę kruasanams, ją būtinai palaikykite šaldytuve. 

Griliažas.

Lazdyno riešutai. Prieš naudodami lazdyno riešutus pakepinkite 160 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių, kol šiek tiek pagels. Riešutus nuolat prižiūrėkite, kad nesudegtų. Nulupkite riešutų luobelę. 

Cukraus karamelizavimas. Cukrų suberkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol pamatysite šonuose ruduojant cukrų, tuomet galite pradėti maišyti. Maišykite, kol karamelė taps gintarinės spalvos. Cukraus nepalikite be priežiūros, nes jis labai lengvai pridegs. Kai karamelė tampa tamsaus gintaro spalvos, išjunkite kaitrą ir suberkite riešutus. Nieko nelaukiant silikonine mentele išimkite visus karamelizuotus riešutus ir perkelkite ant kepimo popieriaus lakšto. Su griliažu dirbkite atsargiai, kad nenusidegintumėte. Griliažui leiskite pilnai atvėsti. Tuomet griliažą suskaldykite kočėlu arba sudėkite į maisto smulkintuvą – antruoju variantu gausite smulkesnius griliažo gabaliukus. 

Kruasano surinkimas

Kruasanus kepkite, įdarykite kremu ir valgykite tą pačią dieną – tuomet jie bus skaniausi. Karamelinį maskarponės kremą ir karamelės padažą sudėkite į atskirus konditerinius maišelius su pritvirtintais siaurais, apvaliais antgaliais, skirtais kepinių, pyragėlių įdarymui. Jei su karamele dirbate ne pirmą kartą, jai galite nenaudoti atskiro antgalio, tiesiog prakirpkite silikoninio maišelio galiuką. 

Kruasanus įdarykite tik prieš serviruojant. Pirmiausia suraskite kruasano kampą, kuriuo kruasaną pastačius vertikaliai, jis nekristų. Kruasano viršuje padarykite dvi skylutes. Pripildykite jas karameliniu maskarponės kremu. Kruasanų viršų apliekite karamele ir uždėkite griliažo gabaliukus. Įdarytą kruasaną iš karto perkelkite ant serviravimui skirtos lėkštės. Taip įdarykite visus kruasanus. 

Patiekite iš karto. Jei gaminate karštą vasaros dieną, kruasanus labai trumpam galite įdėti į šaldytuvą. 

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *