Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Bandelių pyragas su citrininiu kremu
Bandelės ir spurgos,  Pusryčiai,  Pyragai ir pyragėliai,  Receptai,  Saldumynai

Bandelių pyragas su citrininiu kremu

Kartu su Velykomis dažnai ateina ir tikrasis pavasaris – plūsteli šiluma, saulė ridinėjasi žeme ir vis daugiau žmonių vaikšto su šypsenomis. Keičiantis sezonams kartu keičiasi ir tai, kokius desertus norime gaminti – karamelę, šokoladą ir riešutus keičia citrusiniai vaisai, uogos bei gaivesni skoniai. 🍋 Tad kartu su @miltai_kauno_grudai parengėme jums tikrą pavasarinį receptą – bandelių pyragą su citrininiu kremu. 💛

Minkštos ir purios mielinės bandelės, sviesto, cukraus ir citrinų įdaras, citrininis kremas bei kreminio sūrio glajus – visa tai sukuria nuostabaus skonio desertą, kurio paragavus sunku sustoti valgyti. 💛 Tokias gardžias bandeles užtikrina ir ypatingi „Kauno grūdų“ „Ekstra“ miltai. Šie miltai yra itin birūs ir nesušoka į gumuliukus, o tai leidžia kepiniams tapti puresniems. Kartu tai užtikrina ne tik skanesnius kepinius, bet ir sėkmingą desertų pagaminimą iš pirmo karto! Šias bandeles galima gaminti tiek tą pačią dieną prieš patiekiant, tiek ir pusę darbo atlikti iš vakaro ir gardžiuotis jomis ryte. Prižadu, jei gaminsite šias bandeles Velykų stalui – visi bus sužavėti! 💛

Bandelėms reikės:
🍋235 mililitrų drungno pieno
🍋14 g sausų mielių
🍋55 gramų cukraus + 1 šaukštelio cukraus mielių mišiniui
🍋600 gramų ,,Kauno grūdų” ekstra miltų + šiek tiek miltų kočiojimui
🍋2 kiaušinių
🍋1 arbatinio šaukštelio druskos
🍋110 gramų kambario temperatūros sviesto
🍋1 citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)

Citrininiam kremui reikės:
🍋1 didelės citrinos 
🍋100 g cukraus
🍋1 kiaušinio
🍋60 gramų ištirpinto sviesto
🍋žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:
🍋110 gramų cukraus
🍋55 gramų ištirpinto sviesto
🍋1-2 citrinų žievelių
🍋1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių

Glajui reikės:
🍋100 gramų kambario temperatūros kreminio sūrio
🍋50 gramų kambario temperatūros sviesto
🍋175 gramų cukraus pudros
pusės citrinos žievelės (tarkuotos)
🍋1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Eiga:
1. Pirmiausia pasigaminkite tešlą bandelėms. Į nedidelį dubenėlį supilkite šiltą pieną, sudėkite sausas mieles, vieną šaukštelį cukraus ir viską išmaišę palikite pastovėti apie 5 minutes, kol mielės suputos.
2. Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Išmaišykite. Tuomet įmuškite kiaušinius ir supilkite pakilusias mieles. Minkykite rankomis arba maisto kombainu, su pritvirtintu tešlos kabliu, kol gausite vientisą tešlą. Tuomet sudėkite sviestą, įtarkuokite citrinos žievelę ir minkykite apie 5-8 minutes, kol gausite elastingą tešlą.
3. Didesnį dubenį patepkite aliejumi, įdėkite tešlą, o dubens viršų uždenkite švariu rankšluosčiu. Tešla kildinkite šiltoje namų vietoje apie 45-60 minučių, kol jos tūris padvigubės. Jei šviežių bandelių norite pusryčiams – galite tešlą dėti į šaldytuvą ir kildinti per naktį šaldytuve.
4. Pasigaminkite citrininį kremą. Citrinas labai gerai nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Į nedidelį puodą supilkite sultis, tirpintą sviestą, sudėkite žievelę, suberkite cukrų ir druską, bei įmuškite kiaušinius. Viską paplakite konditerine šluotele iki vientisos konsistencijos.
5. Į gilesnį puodą pripilkite vandens ir kaitinkite, kol užvirs. Ant puodo viršaus uždėkite mažesnį puodą su kremo ingredientais ir nuolat maišant kaitinkite virš garų. Svarbu, kad mažesnio puodo dugnas neliestų vandens. Nuolat maišant kaitinkite apie 5-6 minutes, kol kremas sutirštės. Leiskite kremui pilnai atvėsti. Jei bandeles kepsite ryte, kremą sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir laikykite šaldytuve.
6. Pasigaminkite įdarą bandelėms. Cukrų sumaišykite su smulkiai tarkuota citrinos žievele. Ištirpintą sviestą sumaišykite su citrinos sultimis. 
7. Suformuokite bandeles. Stalą apibarstykite miltais ir perkelkite pakilusią tešlą. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite didelį stačiakampį (tešlos storis turėtų būti apie 4-5 milimetrus). Konditeriniu teptuku nuvalykite miltus ir aptepkite sviestu. Tuomet apibarstykite cukraus mišiniu. 
8. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlą į ritinėlį. Aštriu peiliu padalinkite ritinėlį į 12 bandelių.
9. Kepimo formą (galite naudoti 28 cm apvalią arba apie 23x33cm stačiakampę) patepkite sviestu ir pavertę bandeles išdėliokite, palikdami kelių centimetrų tarpelius. Bandeles uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti antrą kartą. Tai užtruks nuo 30 minučių iki valandos. Geriausia bandeles laikyti šiltoje namų vietoje – taip jos pakils greičiau.
10. Citrininį kremą sudėkite į konditerinį maišelį, su pritvirtintu siauru, įdarams skirtu, antgaliu. Kiekvienos bandelės centre įspauskite krema. 
11. Bandelių pyrago kepimas. Bandeles kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje 23-25 minutes. Jei bandelių viršus per greitai ruduoja – uždenkite folija.
12. Kol bandelės vėsta, pasigaminkite glajų. Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite kambario temperatūros kreminį sūrį ir sviestą. Suberkite cukraus pudrą, sudėkite citrinos žievelę bei vanilės ekstraktą ir išplakite dar kartą. 
13. Pravėsusias bandeles aptepkite glajumi ir skanaukite! Skaniausios šios bandelės – tą pačią dieną.
Skanaus! 🍋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *