Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Pirmoji pagalba peršalus – imbiero ir medaus sirupas
Gėrimai,  Receptai

Pirmoji pagalba peršalus – imbiero ir medaus sirupas

Deja, bet ruduo pasitinka ne tik su spalvotais lapais, gražia gamta ir saulėtu šaltu oru, tačiau ir su siaučiančiais virusais ar peršalimo ligomis. Nors keletą metų nebuvau patyrusi šio “malonumo”, tačiau šį sezoną virusai įsikibo kaip reikiant. Jau porą savaičių mano kasdienybė yra arbatos, medus, vaistai, galvos skausmas ir lova.

Visgi, pirmiesiems simptomams pasirodžius stengiuosi gydytis “natūraliais” būdais, o ne griebtis vaistų. Visų tų teraflu ar gripex arbatų negaliu pakęsti, tad mano pirmoji pagalba yra žolelių arbatos iš močiutės sodo, imbieras, citrina, medus. Turiu net įprotį valgyti citriną vieną su trupučiu medaus – ir skanu ir geriausias vitaminas C.

Taip pat yra toks greitas imbiero ir medaus sirupas, kurį nuo vaikystės naudoju peršalusi. Šįkart ir noriu juo pasidalinti.

Reikės:

  • Imbiero šaknies
  • Medaus
  • Citrinos žievelės
  1. Citriną nuplikome verdančiu vandeniu ir nutarkuojame jos žievelę.
  2. Imbierą nuskutame (geriausia tai daryti su šaukšteliu) ir sutarkuojame. Tuomet iš tarkuoto imbiero išspaudžiame visas sultis. Jas supilame į stiklainiuką, sudedame tarkuotą žievelę ir išmaišome.
  3. Galiausiai įmaišome medų – dedame jo tiek, kiek reikia jums. Dažniausiai stiklinei imbiero sulčių dedu 2-3 šaukštus medaus.
  4. Tokį sirupą dedame į šaldytuvą ir galime dėti į arbatą ar net į košę. Pasigaminus geriausia suvartoti per keletą savaičių.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *