Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Naminis sūdytos karamelės padažas/ salted caramel sauce
Receptai,  Saldainiai ir kremai,  Saldumynai,  Valgomos dovanos

Naminis sūdytos karamelės padažas/ salted caramel sauce

Kartais dienai praskaidrinti ir laimei pajusti tereikia tiek nedaug: žeme besiridinėjančios saulės, parduotuvėje išgirstos mylimiausios dainos, nepažįstamo praeivio šypsenos susidūrus akims… ar šaukšteliu karamelės padažo pagardintos košės. O kodėl ne..?

Dauguma mūsų laukiame savo laimės lyg ji tuoj ateis… Va, kai pasieksiu tai, būsiu laimingas… O va, kai galėsiu nusipirkti tai, tai jau tikrai išsipildys visos mano svajonės… Kai galėsiu sau leisti/sutiksiu/gausiu/nukeliausiu… TADA būsiu laimingas. O kodėl neleisti sau būti iš tiesų laimingu šiandien? Kodėl neįkvėpus gaivaus rudens oro, nepasileidus muzikos, nepradėjus šokti, nepasigaminus mylimiausio patiekalo ir nepasijutus laimingam? Laimingam, kad turi tai, ką turi… kad darai tai, ką darai… kad myli taip, kaip myli… kad turi galimybę gyventi?

Juk mūsų gyvenimas nesusideda tik iš didelių įvykių. Dideli įvykiai, pasiekimai, svajonių išsipildymai ateina dirbant diena iš dienos, gyvenant diena iš dienos. Tad kodėl negyvenant tos kasdienybės su valiūkiška laime, kurią jautėme vaikystėje? Su tuo smalsumu, žingeidumu, padėka ir meile? Kodėl neleidus sau nuoširdžiai džiaugtis kiekviena diena? Juk niekas netrukdo to daryti, tereikia pastebėti mažus dalykus, kurie nudžiugins ir privers įvertinti, ką turi…

Na, o šis karamelės padažas, kuris gali praskaidrinti kiekvieną rytą yra vienas iš mylimiausių ir populiariausių mano receptų. Jo visada rasite mano šaldytuve. Kur gi aš jį naudoju? VISUR. Tortams, sekmadienio blynams pagardinti, pyragus apšlakstyti… ir taip, saldumynų priklausomybei apsėdus – tiesiog valgau šią karamelę šaukštais. Nes tiesiog… ji TOKIA gera. Na, o kadangi didžiosios metų šventės jau ne už kalnų – ši karamelė gali būti ir puiki dovana draugui ar kolegai. Tikrai neliks nusivylęs ir ras kur panaudoti!


Pagaminimo laikas: 15 minučių

Porcijos: 1 stiklainiukas

Reikės:

  • 300 gramų cukraus
  • 125 gramų sviesto
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto|vanilinio cukraus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Eiga:

  1. LABAI svarbu iš anksto pasisverti visus ingridientus ir susidėti šalia.
  2. Į nedidelį puodą su storu dugnu supilame cukrų. Nemaišydami, bet nuolat stebėdami, kaitiname, kol cukrus puodo kraštuose pradeda tirpti. Tuomet silikonine mentele pradedame maišyti nuo kraštų link centro.
  3. Kai visas cukrus ištirpsta, sumažiname ugnį ir nuolat maišome, kol karamelė tampa tamsesnio gintaro spalvos ir pajuntate labai labai lengvą dumų kvapą.
  4. Tuomet staigiai išjungiame ugnį. Tuoj pat sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir maišome, kol sviestas ištirps – tik atsargiai neapideginkite, nes sudėjus sviestą kaamelė pradeda burbuliuoti.
  5. Tada nuolat maišant lėtai supilkite grietinėlę.
  6. Galiausiai įberkite žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus|vanilės ekstrakto. Viską išmaišykite.
  7. Karamelei pravėsus – supilkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve. Suvalgykite per 2-3 savaites.

PATARIMAI:

  • Jokiu būdu nesugalvokite liesti karamelės pirštais, nes labai nusideginsite.
  • Jei sudėjus sviestą ar pilant grietinėlę, karamelė staigiai tampa kieta, neišsigąskite. Viską supylus, ant silpnos ugnies nuolat maišant pakaitinkite karamelę keletą minučių, kol viskas taps vientisa.
  • Karamelė, laikant šaldytuve, sutirštės, tad prieš naudodami – pašildykite ją mikrobangų krosnelėje|virš ugnies nedideliame puode arba tiesiog palaikykite kambario temperatūroje pusvalandį.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *