Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Salotos su kriaušėmis ir keptu varškės sūriu
Pagrindiniai patiekalai,  Receptai,  Salotos,  Vegetariški skoniai

Salotos su kriaušėmis ir keptu varškės sūriu

Šiuo metu mus visus gaubianti nežinomybė ir siurrealistinį filmo siužetą primenanti realybė iš tiesų gąsdina. Turbūt dažnas mūsų šiomis dienomis seka žinias ir naujienų portalus stebėdami situaciją. Visgi, tenka pripažinti, kad tokioje situacijoje sunku išlaikyti ramybę ir susikurti naują rutiną. Tik dabar supratau, kad gerą savaitę praleidau besisukdama virtuvėje: kurdama naujus receptus, gamindama, fotografuodama… Seniai žinojau, kad virtuvė mano ramybės oazė, iš kurios pasisemiu jėgų, tačiau šįkart tai tapo vieta, kurioje galiu trumpam pasislėpti nuo pasaulio problemų ir nors akimirką neklausti, kas nutiks rytoj…

Manau, kiekvienam šiuo metu reikia surasti būdą, kuris padės nors trumpam atkurti šiokią tokią ramybę kasdienybėje. Deja, tačiau magiško recepto tam nėra. Kartu nepamirškime pagrindinio dalyko – niekas mūsų neapsaugos, jei patys nesisaugosime. Tad laikykimės karantino: kuo rečiau eikime į viešas vietas, kuo mažiau lieskime paviršius ir savo veidą, bei svarbiausia – laikykimės atstumo nuo aplinkinių. Apsaugoti save ir aplinkinius šiuo metu yra pagrindinis mūsų darbas, tad būkime atsakingi.

Na, o turint daugiau laisvo laiko namuose – yra puiki proga išbandyti naujus receptus! Tad šįkart noriu pasidalinti pavasariu kvepiančiomis salotomis. Špinatai čia puikiai dera su keptu varškės sūriu, graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis, o gaivumo suteikia saldžios kriaušės. Jei norite, kad salotos būtų dar maistingesnės, visada galite pridėti įvairių sėklų: chia, kanapių, saulėgrąžų, moliūgų, bernočio…

Gaminimo laikas: 10 minučių

Porcijos: 2

Reikės:

  • 100 gramų špinatų
  • 60 gramų pekano arba graikinių riešutų
  • 25 gramų džiovintų spanguolių
  • 2 didelių prinokusių kriaušių
  • 100 gramų varškės sūrio
  • 1 arbatinio šaukštelio paukštienos prieskonių
  • 1 šaukšto aliejaus

Padažui reikės:

  • 30 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 15 mililitrų balzamiko acto
  • ½ šaukštelio medaus
  • ½ arbatinio šaukštelio Dijon garstyčių
  • Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Pirmiausia pasiruoškite padažą. Visus ingredientus supilkite į nedidelį dubenėlį ir išmaišykite.
  2. Špinatus nuplaukite, nudžiovinkite ir sudėkite į dubenį. Užpilkite šiek tiek padažo ir išmaišykite rankomis. Leiskite jiems pastovėti 5 minutes.
  3. Kol špinatai ”marinuojasi”, pasiruoškite kitus ingredientus. Gerai įkaitintoje keptuvėje aba orkaitėje pakepinkite pekano arba graikinius riešutus. Vėliau juos šiek tiek pasmulkinkite peiliu. Jeigu kriaušių žievelė kieta – nulupkite ją, jei ne – tiesiog supjaustykite pailgomis riekelėmis.
  4. Pasiruoškite varškės sūrį. Sūrį supjaustykite riekelėmis ir apibarstykite paukštienos prieskoniais – patikėkite, jie čia labai tinka. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus ir apkepkite sūrį iš abiejų pusių, kol šiek tiek paskrus ir išsilydis.
  5. Patiekite. Ant paruoštų špinatų uždėkite pakepintus riešutus, spanguoles, kriaušes ir išmaišykite. Uždėkite sūrio riekeles ir ant viršaus apipilkite likusiu padažu.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *