Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Citrininiai ledai traškiuose vafliuose
Ledai,  Receptai,  Saldumynai

Citrininiai ledai traškiuose vafliuose

Galiu drąsiai sakyti, kad tiesiog dievinu ledus. Tai mano mylimiausias šiltojo sezono skanumynas, tad galėčiau juos valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Ir net negalėčiau išskirti, kurie mano mėgstamiausi… Ar sodrūs karameliniai, ar gaivūs vaisiniai, o gal su riešutų sviestu…

Visgi tenka pripažinti, kad pati ledų nesu pirkusi jau ne vienerius metus. Paklausite kodėl? Ogi todėl, kad namuose juos pasidaryti taip paprasta, galima išrasti dar neragautus skonius, o ir visada puikiai žinau, kas įeina į galutinio produkto sudėtį. Apskritai, manau, kad bet koks desertas, gamintas namuose, bus šimtą kartų sveikesnis nei pirktas parduotuvėje, todėl, ko nors užsigeidusi, skubu į virtuvę ir atrandu naujus receptus. Taip darau ir kiekvieną kartą užsigeidusi ledų…

Tad nors už lango oras dar tikrai neprimena artėjančios vasaros, tačiau aš skelbiu ledų sezoną oficialiai atidarytą. Šįkart dalinuosi savo pamėgtais citrininiais ledais, kuriuose saldumą atveria maloni rūgštelė. Tokie skanūs, bet tokie paprasti ir jiems net nereikės jokio ledų aparato! Na, o kad naminiai ledai būtų dar geresni – tiesiog privaloma išsikepti naminių traškių vaflių…

Gaminimo trukmė: 10 minučių + mažiausiai 6-8 valandos ledų šaldymui

Porcijos: apie 8

Ledams reikės:

  • 300 gramų šaltos 35% grietinėlės
  • 250 gramų kondensuoto pieno
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
  • 60 mililitrų citrinos sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • 3 valgomųjų šaukštų citrininio kremo

Ledų viršui:

  • kelių valgomųjų šaukštų citrininio kremo

Traškiems vafliams reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 100 gramų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 130 gramų miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 100 gramų tirpinto sviesto

Eiga:

  1. Pirmiausia pasigaminkite ledus. Į didelį dubenį supilkite grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakite beveik iki standumo. Tuomet supilkite kondensuotą pieną ir trumpai paplakite.
  2. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Į pasiruoštą indą šaldymui supilkite pusę ledų masės. Tuomet sudėkite citrininį kremą ir gražiai išlyginkite paviršių. Ant viršaus supilkite likusius ledus.
  4. Pasiruoštą indą uždenkite ir dėkite į šaldiklį 6-8 valandoms, ar per naktį.
  5. Prieš patiekiant ledus pasiruoškite vaflius. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkitr cukrų. Plakite, kol masės tūris patrigubėja, maždaug 4-5 minutes.
  6. Suberkite miltus, druską ir vanilinį cukrų. Viską dar kartą gerai išplakite.
  7. Galiausiai supilkite pravėsusį tirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  8. Įkaitinkite vaflinę ir pasėmę samtį tešlos kepkite. Nenustatykite aukščiausios kaitros, kad vafliai nesudegtų. Vienam vafliui iškepti man prireikia apie 3 minučių.
  9. Atsargiai išimkite iškepusį vaflį ir iš karto suviniokite susukite į ragelio formą. Jokiu būdu nelaukite, kol vafliai pravės, nes jie taps traškūs ir ims lūžinėti.
  10. Ledų patiekimas. Ledus išimkite iš šaldymo kameros ir leiskite apie 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Į ledų ragelius užpildykite ledais, o ant viršaus uždėkite šaukštą citrininio kremo.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *