Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Snickers ledų pyragas
Ledai,  Pyragai ir pyragėliai,  Receptai,  Saldumynai

Snickers ledų pyragas

Snickers šokoladukai man sukelia šiokį tokį nostalgijos jausmą. Kai dar buvau visai maža, o Snickers ledų Lietuvoje tikrai nebuvo, prisipirkdavome būtent šių šokoladukų ir supjaustę nedideliais gabaliukais, juos užšaldydavome. Na, o tuomet tokius šaltus dėdavome į burną ir šiems po truputį tirpstant, mėgaudavomės atsiskleidžiančiu skoniu…

Būtent prisiminus šį vaikystės skonį, kilo mintis sukurti Snikers ledų pyragą. Traškus, veganiškas pyrago pagrindas, riebūs, tačiau nuodėmės verti žemės riešutų sviesto ledai, sūrios karamelės padažas, pagardintas kepintais žemės riešutais ir skonį subalansuojantis juodasis šokoladas… Taip, tai tikra kalorijų bomba, bet patikėkite manimi, skonis to tikrai vertas, o ir pasimėgauti tokiais tikrais desertais kartas nuo karto tikrai galima!

Gaminimo trukmė: 20 minučių + pyrago šaldymas pernakt

Porcijos: 21cm skersmens pyragas – drąsiai užteks apie 10 žmonių

Pagrindui reikės:

  • 125 gramų avižų
  • 30 gramų sūdytų, kepintų žemės riešutų
  • žiupsnelio druskos
  • 100 gramų riešutų sviesto
  • 2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo

Ledams reikės:

  • 350 mililitrų 35-36 proc. grietinėlės
  • 280 gramų kondensuoto pieno
  • 170 gramų žemės riešutų sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • kelių šaukštų naminės karamelės padažo
  • saujos (apie 35 gramus) sūdytų, kepintų žemės riešutų

Šokoladiniam viršui:

  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 25 gramų riešutų sviesto
  • žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Pirmiausia pasiruoškite pyrago pagrindą. Keptuvėje apie pusantros minutės, nuolat maišant pakepinkite avižas. Tuomet suberkite jas į kavamalę ar maisto smulkintuvą ir sumalkite iki miltų. Gautus avižų miltus kartu su smulkintais žemės riešutais ir žiupsneliu druskos suberkite į dubenį ir išmaišykite. Supilkite klevų sirupą, sudėkite riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  2. 20-21 centimetrų skermens skardą (geriausia nauti su išimamu dugnu) išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite pasigamintą pyrago pagrindą ir delnais ar silikonine mentele išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldymo kamerą, kol pasigaminsite ledus.
  3. Ledų gamyba. Šaltą grietinėlę supilkite į didesnį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite ją beveik iki standumo. Tuomet supilkite kondensuotą pieną ir dar trumpai paplakite. Galiausiai sudėkite žemės riešutų sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  4. Iš šaldymo kameros ištraukite pyrago pagrindą. Ant jo sudėkite ledus, o viršų nulyginkite. Dėkite į šaldymo kamerą valandai ar pusantros.
  5. Po šio laiko, ledai bus šiek tiek sustingę, tad užpiltas karamelės padažas ir sudėti riešutų ,,neįkris” į ledus. Tad ant ledų viršaus išdėliokite žemės riešutus, apšlakstykite juos karamelės padažu ir dėkite į šaldiklį nakčiai. Jei karamelės padažą esate pasigaminę iš anksčiau, šiek tiek jį pašildykite, bet jokiu būdu nepilkite, kol jis dar karštas, leiskite atvėsti.
  6. Kitą dieną pasigaminkite pyrago viršų. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Įdėkite žemės riešutų sviestą, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Išimkite ledų pyragą iš šaldymo kameros iš užpilkite šokoladą. Įdėkite į šaldymo kamerą dar penkiolikai minučių.
  7. Pyrago viršų galite papuošti žemės riešututais ar karamelės padažu. Prieš pjaudami ledų pyragą, leiskite šiam pastovėti kambario temperatūroje 10 minučių.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *