Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Kavos ledai su griliažu ir karameliniu padažu
Ledai,  Receptai,  Saldumynai

Kavos ledai su griliažu ir karameliniu padažu

Nors kavos negeriu, tačiau kavos skonio desertai yra vieni iš mano mėgiamiausių. Kava man tiesiog tobulai dera su karamele ir riešutais, o taip pat suteikia saldumynams gilesnio, sodresnio skonio. Tad šie ledai man yra tiesiog T-O-B-U-L-I. Papildomos tekstūros suteikia lazdyno riešutų griliažas, kuris smagiai traška tarp dantų. Na, o sūrus karamelės padažas pagyvina visą skonių karuselę ir suteikia ledams neužmirštamą derinį. Tenka pripažinti, kad pasigaminusi šį saldėsi, galiu drąsiai pati viena viską ir suvalgyti – tokie šie ledai man skanūs…

Gaminimo trukmė: 30 minučių

Porcijos: 6

Griliažui reikės:

  • 150 gramų kepintų lazdyno riešutų|tiesiog pakepinkite riešutus 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių ir patrinkite tarp pirštų, kad nusiluptų luobelė.
  • 100 gramų cukraus
  • 25 gramų vandens

Ledams reikės:

  • 250 mililitrų 35-36 proc. grietinėlės
  • 180 gramų kondensuoto pieno
  • 1 valgomojo šaukšto tirpios kavos | jei mėgstate intensyvesnį skonį, dėkite 2 šaukštus
  • žiupsnelio druskos
  • 3 valgomųjų šaukštų naminio karamelės padažo

Eiga:

  1. Pirmiausia pasigaminkite griliažą, nes jis turės atvėsti. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Pakepintus riešutus truputį pasmulkinkite peiliu ar padaužykite kočėlu. Į nedidelį puodą suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus šonuose pradės ruduoti. Tuomet pradėkite maišyti – maišykite tol, kol cukrus ištirps ir taps tamsios gintarinės spalvos. Tuomet vienu ypu suberkite riešutus ir išmaišykite. Nieko nelaukdami silikonine mentele paskleiskite pasigamintą griliažą ant pasiruoštos skardos. Leiskite pilnai atvėsti ir tuomet sulaužykite gabaliukais.
  2. Pasigaminkite ledus. Į dubenį supilkite grietinėlę ir pradėkite plakti. Kai grietinėlė taps beveik standi, supilkite kondensuotą pieną ir dar trumpai paplakite. Tuomet sudėkite tirpią kavą, įberkite žiupsnelį druskos ir dar kartą viską išmaišykite.
  3. Trečdalį pasigamintos masės supilkite į indą, kuriame šaldysite ledus. Įdėkite į šaldymo kamerą bent 15-20 minučių. Išėmus ledus, pabarstykite griliažu, apšlakstykite šaukštu karamelės padažu ir supilkite antrą sluoksnį ledų. Taip susluoksniuokite visus ledus ir dėkite į šaldiklį bent 5 valandoms, o geriausia pernakt.
  4. Išimkite ledus iš šaldiklio ir leiskite jiems pastovėti kambario temperatūroje apie 10 minučių. Prieš patiekdami, galite viršų apibarstyti likusiu griliažu ir apšlakstyti karamelės padažu.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *