Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Ledų kokteilis su klevų sirupu, graikiniais riešutais ir sausainiais
Ledai,  Saldumynai

Ledų kokteilis su klevų sirupu, graikiniais riešutais ir sausainiais

Ar jaučiate, kad jau prabėgo pusė vasaros? Šiandien žvilgtelėjusi į kalendorių net išpūčiau akis – kaip tai buvo man netikėta. Lėtai, lėtai atsėlinusi į mūsų kasdienybę, dabar vasara jau pasileido šuoliais ir tiesiog lekia per dienas. Na, tikriausiai tokia jau jos prigimtis – praeiti kaip viena diena, bet palikti šiltus prisiminimus visiems likusiems metams…

Iš tiesų, kalbant apie kuriamus prisiminimus, po ilgų mėnesių namuose buvau tiek daug pasižadėjusi nuveikti ir įgyvendinti šios vasaros metu, tačiau visi sau duoti pažadai darbų įkarštyje ėmė ir pasimiršo. Tikriausiai po karantino ne vienas mūsų vėl sugrįžo į tą nesibaigiantį darbų maratoną ir įprastą bėgimą. O įsibėgėjus sunku ir vėl sustoti bei pasimėgauti akimirkomis… Visgi tik nuo mūsų pačių priklauso, kiek ypatinga bus ši vasara ir kokie prisiminimai atklys ilgą rudens vakarą susirangius su karštu arbatos puodeliu. Tad dabar jau nebenoriu lėkti pasišokinėdama per dienas ar kurti kažkokių planų, tiesiog trokštu lėtai mėgautis likusiomis vasaros dienomis…

Na, o šįkart noriu pasidalinti dar vienu ledų receptu. Tik šįkart tai šaltas kokteilis, pagamintas iš naminių klevų sirupo ir graikinių riešutų ledų. Šis desertas primena amerikietiškuose vaikystės filmuose matytus saldumynus, kurių taip norėjosi, bet niekaip nepavykdavo išgauti tobulo skonio. Tai va – dabar duodu jums receptą, kuriuo pasinaudoję, pasigaminsite šiuos gražuolius. Nedaugžodžiausiu ir nebandysiu perteikti jums skonio – tiesiog išbandykite. Pažadu tikrai nenusivilsite!

Gaminimo trukmė: 20 minučių + šaldysite ledus pernakt

Porcijos: 4 ledų kokteiliai

Ledams reikės:

  • 250 mililitrų 35-36% grietinėlės
  • 180 gramų kondensuoto pieno
  • žiusnelio druskos
  • 120 gramų kepintų graikinių riešutų
  • 100 mililitrų klevų sirupo

Kokteiliams reikės:

  • 800 mililitrų pieno
  • pasigamintų ledų
  • 70 gramų mėgstamų sausainių | geriausiai tinka su graikiniais riešutais arba avižiniai
  • 250 mililitrų grietinėlės
  • kelių šaukštų naminės karamelės padažo
  • saujelės kepintų graikinių riešutų

Eiga:

  1. Pirmiausia pasigaminkite ledus. Į įkaitintą keptuvę suberkite graikinius riešutus, supilkite pusę kiekio klevų sirupo ir, nuolat maišant silikonine mentele, kaitinkite, kol riešutai karamelizuosis ir ,,apsivilks” klevų sirupu. Tuomet sudėkite juos į lėkštutę ir leiskite atvėsti.
  2. Dubenyje beveik iki standumo išplakite šaltą grietinėlę. Tuomet supilkite kondensuotą pieną, įberkite druskos ir dar šiek tiek paplakite.
  3. Indą, kuriame šaldysite ledus, pašlakstykite klevų sirupu. Tuomet sudėkite trečdalį išplaktos grietinėlės ir kondensuoto pieno masės. Apibarstykite karamelizuotais riešutais bei apšlakstykite šaukštu klevų sirupo. Taip susluoksniuokite visus ledus.
  4. Paruoštus ledus dėkite į šaldymo kamerą ir leiskite pastovėti pernakt.
  5. Pasigaminkite kokteilius. Išsiplakite kokteiliams skirtą grietinėlę ir pastatykite ją į šaldytuvą. Į kokteilinę supilkite pieną, sudėkite ledus ir išplakite iki vientisos konsistencijos. Tuomet sudėkite sausainius ir dar kartą išplakite.
  6. Stiklinių, kuriose serviruosite kokteilius, dugną apšlakstykite karamelės padažu. Supilkite kokteilius. Ant viršaus dėkite po kelis šaukštus grietinėlės, apibarstykite kepintais riešutais, sausainiukais ir apšlakstykite karamele.
  7. Patiekite iš karto!

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *