Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Ledai su braškėmis ir graikišku jogurtu
Ledai,  Receptai,  Saldumynai

Ledai su braškėmis ir graikišku jogurtu

Kadangi kitą savaitę panašu, kad ateis gegužei, o ne lapkričiui būdingi orai, tai šią savaitę nusprendžiau su jumis pasidalinti ledų receptu. Ir žinoma, ne bet kokių ledų, o braškinių.

Nors man pačiai labiau patinka sodresni skoniai leduose, pavyzdžiui, karamelė, pistacijos ar kava, tačiau šie ledai mane labai maloniai nustebino. Taip maloniai, kad pirmąkart juos pagaminusi ir paragavusi, ketinau iš karto nufotografuoti, bet dar prieš tai padarant, visus viena ir suvalgiau. Na, o dabar žinant, kad jų dar vis yra šaldiklyje, ganėtinai sunku atsispirti. Tad jei ir jūs mėgstate ledus, tikrai rekomenduoju išbandyti šį receptą, kuriuo pasidalinsiu jau šios savaitės gale. Geriausia žinia – ledus pagaminsite vos per 5-10 minučių! 🤍

Reikės:

  • 250 mililitrų 35-36% grietinėlės
  • 240 gramų kondensuoto pieno
  • 150 gramų graikiško jogurto
  • 225-250 gramų braškių
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Į maisto smulkintuvą arba kokteilinę suberkite braškes ir druską, sudėkite graikišką jogurtą, supilkite vanilės ekstraktą ir kondensuotą pieną. Plakite iki vientisos masės, kol neliks uogų gabaliukų.
  2. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standumo. Į ją supilkite išplaktų uogų, kondensuoto pieno ir graikiško jogurto masę. Silikonine mentele ar šaukštu išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Pasigamintus ledus perpilkite į sandariai uždaromą indą, kuriame juos ir šaldysite. Jei norite, galite pabarstyti smulkiai supjaustytų šviežių braškių.
  4. Ledus dėkite į šaldiklį vienai valandai. Tuomet išimkite, permaišykite ir vėl įdėkite į šaldymo kamerą. Tą patį žingsnį pakartokite dar kartą. Tuomet ledus šaldykite mažiausiai 5 valandas, o geriausiai per naktį.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *