Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Galetė su karamelizuotais svogūnais ir camamberto sūriu
Pagrindiniai patiekalai,  Receptai

Galetė su karamelizuotais svogūnais ir camamberto sūriu

Nors balta mišrainė ir kiti tradiciniai šventiniai patiekalai tikrai labai skanūs, tačiau visada yra smagu nustebinti svečius ir išbandyti kažką naujo. Būtent todėl šiandien dalinuosi su jumis dar vienu receptu – tik šįkart ne saldžiu. Tai galetė su karamelizuotais svogūnais ir Camamberto sūriu. Greitai ir be jokio vargo pagaminama, tačiau labai skani!

Tešlai reikės:

  • 130 g miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 115 g šalto sviesto
  • 60 ml ledinio vandens


Įdarui reikės:

  • 2-3 šaukštų spanguolių arba obuolių džemo
  • 120g Naturek Camemberto sūrio
  • 450 g svogūnų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balzamiko acto
  • 1 šaukšto rudojo cukraus


Eiga: 
1. Pasiruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir viską išmaišykite. Įtarkuokite šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų kartu su miltais, kol susiformuos trupiniai.
2. Vandenį pilkite pamažu, nuolat maišydami, kol tešla sukibs. Išminkykite vientisą tešlą ir suformuokite rutulį. Susukite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą bent jau valandai. Galite laikyti ir pernakt.
4. Karamelizuokite svogūnus. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Į gerai įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Kepkite ant mažos kaitros, kartas nuo karto pamaišant apie 12-14 minučių. Atvėsinkite. 
5. Camemberto sūrį supjaustykite.
6. Paruoškite galetę. Atšalusią tešlą išimkite iš šaldytuvo ir perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Iškočiokite 30 centimetrų skersmens apskritimą ir atsargiai perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Galetės centre tolygiai paskirstykite džemą ir išdėliokite sūrį – nepamirškite palikti maždaug 5 centimetrus nuo kraštų – jie bus skirti užlenkti galetę. Ant viršaus sudėkite karamelizuotis svogūnus. Užlenkite galetės kraštus.
7. Kiaušinį įmuškite į puodelį, įpilkite šaukštą pieno ir lengvai paplakite šakute. Gautu plakiniu aptepkite galetės kraštus.
8. Galetė kepimas. Galetę kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių, kol ji įgaus auksinę spalvą. Iškepusiai galetei leiskite 10 minučių atvėsti.
Skanaus! 🤍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *