Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Macarons su juodojo šokolado ganašu
Prancūziški desertai,  Pyragai ir pyragėliai,  Receptai,  Saldumynai,  Sausainiai

Macarons su juodojo šokolado ganašu

Ar dar prisimenate, kad prieš pusantro mėnesio paruošiau jums išsamų macarons receptą, kuris neabejotinai padės įveikti šio sudėtingo deserto gamybą? Jei dar neišbandėte šio recepto – būtinai pabandykite!

Na, o šiandien dalinuosi dar viena macarons versija – šįkart su juodojo šokolado ganašu. Toks macarons įdaras yra vienas iš mano mėgstamiausių, nes patys macarons pyragėliai yra ganėtinai saldūs, tad juodojo šokolado kartumas puikiai subalansuoja skonius! O kokie macarons labiausiai patinka jums?

Ingredientai macarons sausainiams:

  • 100 gramų baltymų | sendinkite juos bent tris dienas sandariame indelyje šaldytuve
  • 100 gramų cukraus
  • 100 gramų migdolų miltų
  • 100 gramų cukraus pudros
  • žiupsnelio druskos
  • kelių lašų norimos spalvos maistinių dažų

Juodojo šokolado ganašo kremui reikės:

  • 120 gramų juodojo šokolado
  • 125 gramų riebios 35-36% grietinėlės
  • žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Kadangi ganašo kremui reikia pastovėti šaldytuve net kelias valandas, pradėkite nuo jo. Juodąjį šokoladą supjaustykite į nedidelius gabaliukus ir suberkite į karščiui atsparų indą ir atidėkite į šalį.
  2. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol pamatysite pirmuosius burbuliukus. Tuomet grietinėlę supilkite ant šokolado ir palikite dvi minutes pastovėti, kad šokoladas ištirptų.
  3. Naudodami rankinį trintuvą, sublendinkite grietinėlę su aptirpusiu šokoladu iki vientisos, blizgančios masės. Įdėkite žiupsnelį druskos ir išbaišykite silikonine mentele. Indą su kremu uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą arba palikite ant stalo bent kelioms valandoms, kol ganašas sutirštės.
  4. Dabar pereikite prie macarons gamybos. Pirmiausia pasiruoškite kepimo popierių – ant jo nusipieškite 2,5-3cm skersmens apskritimus. Popierių patieskite ant skardos, o ant tokio kepimo popieriaus uždėkite dar vieną – švarų lakštą. Taip matysite, kur turite įspausti pyragėlius, bet kitoje jų pusėje nebus pieštuko žymių. Jei turite silikoninį kilimėlį su jau paruošta vieta macarons pyragėliams – naudokite jį vietoj kepimo popieriaus.
  5. Pereikite prie ingredientų. Migdolų miltus ir cukraus pudrą persijokite. Tuomet sumaišykite, įdėkite druskos ir persijokite dar tris kartus.
  6. Sušildykite baltymus. Paimkite puodą, pripilkite trečdalį jo vandens ir užvirkite. Leiskite lengvai burbuliuoti. Į dubenį, kuriame žadate plakti morengą, supilkite baltymus ir suberkite 40 gramų cukraus. Lengvai išmaišykite konditerine šluotele. Dubenį su ingredientais statykite ant lengvai verdančio vandens. Svarbu, kad dubens su ingredientais dugnas jokiu būdu neliestų verdančio vandens. Jei taip yra, nupilkite vandens tiek, kiek reikia.
  7. Konditerine šluotele nuolat maišykite baltymus ir juos kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tai užtruks apie vieną minutę. Kad neperkaitintumėte, užsistatykite tam laikmatį. Laikui artėjant prie minutės, patikrinkite, ar cukrus ištirpo – švariais pirštais ar šaukšteliu paimkite šiek tiek baltymų ir patrinkite tarp dviejų pirštų – jei nesijaučia cukraus gumuliukų – baltymai geri.
  8. Baltymų išplakimas. Sušildytus baltymus iš karto pradėkite plakti. Kai jie suputoja, po truputį pradėkite berti likusį cukrų – nesuberkite jo iš karto. Tuomet plakite iki kol susiformuoja standūs, blizgūs baltymai. Apvertus dubenį, jie neturi iškristi. Ar cukrus gerai išsimaišė, galite patikrinti vėlgi taip pat – paėmus šiek tiek baltymų ir patrynus tarp pirštų neturi būti cukraus gumuliukų.
  9. Ingredientų sumaišymas. Į baltymus įsijokite migdolų miltus, sumaišytus su cukraus pudra. Kartu įpilkite šiek tiek maistinių dažų. Silikonine mentele maišykite tešlą taip, kaip nurodyta šiame recepte.
  10. Ar baltymai išsimaišė – patikrinkite silikonine mentele formuodami aštuonetą – jį turite suformuoti be tešlos nutrūkimo. Kitas būdas patikrinti – pasiimkite peilį ir perbraukite juo tešlą – jei įtrūkimas dingsta per 10 sekundžių – tešla gera. Nuolat tikrinkite, ar tešla jau gera tam, kad jos nepermaišytumėte, nes tokiu atveju teks gaminti iš naujo.
  11. Macarons suformavimas. Macarons tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su pritvirtintu antgaliu. Pasiimkite prieš tai pasiruoštą skardą su kepimo popieriumi. Macarons spauskite tiesiai, nepakreipkite maišelio. Kai iki nusibrėžto apskritimo kraštų liks keli milimetrai – sustokite – tešla pati sutekės ir užpildys visą apskritimą. Tarp macarons palikite bent po penkių centimetrų tarpus.
  12. Pasiimkite skardą su įspaustais macarons ir kelis kartus patrankykite ją į stalviršį – tai leis išeiti orui, kuris privers kepant macarons sutrūkinėti. Jei matote macarons paviršiuje burbuliukų – prabeskite juos dantų krapštuku.
  13. Palikite macarons išdžiūti, kol susiformuos vadinamoji “odelė”. Tai užtruks apie valandą – prilietus macarons paviršių pirštų – tešla neturi prilipti.
  14. Macarons kepimas. Macarons kepkite jau įkaitintoje 150 laipsnių Celcijaus orkaitėje (su vėjelio funkcija). Jei macarons turite daugiau nei vieną skardą – bent pirmuosius kartus kepkite jas atskirai. Macarons kepkite vidurinėje arba viena pakopa aukščiau už viduriniąją eilę orkaitėje. Kepkite apie 13-15 minučių – tai priklausys nuo jūsų orkaitės ir macarons dydžio. Kepant – nevarstykite orkaitės durų.
  15. Iškepusiems macarons leiskite pilnai atvėsti, o kol jie vėsta, baikite gaminti kremą. Ištraukite atšalusį kremą ir elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo – tik neperplakite.
  16. Macarons pyragėlių įdarymas. Kai macarons atvėsta – įdarykite juos kremu. Kremą sukrėskite į konditerinį maišelį su pritvirtintu antgaliu. Ant vienos macaron pusės išspauskite maždaug arbatinį šaukštelį kremo. Uždenkite kitu migdoliniu sausainėliu ir lengvai sukdami paspauskite.
  17. Pyragėlius iki patiekimo laikykite sandariai uždarytame inde.

Skanaus ir sėkmės!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *