Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Bandelių pyragas su pistacijomis
Bandelės ir spurgos,  Pusryčiai,  Receptai,  Saldumynai

Bandelių pyragas su pistacijomis

Dėl šio bandelių pyrago pames galvą visi, mėgstantys pistacijas. 😍 Bent jau aš tai tikrai pametu, kiekvieną kartą jas iškepusi. Minkštos ir purios viduje, bet šiek tiek traškios viršuje – tokios dvi tekstūros susijungia šiame gaminyje. Pistacijos čia papildytos vos juntama citrinos žievele, kuri suteikia gaivumo, o papildomas pistacijų kremas šį desertą tiesiog nerealiu! 🤍 Video rasite čia.

Tešlai reikės:
🌸180 ml pieno
🌸1 a.š. cukraus
🌸7 g sausų mieliau
🌸385-400 g miltų
🌸1/2 a.š. druskos
🌸70 g cukraus
🌸1 kiaušinio
🌸45 g kamb. temp. sviesto
Pistacijų įdarui reikės:
🌸115 g kamb. temp. sviesto
🌸110 g cukraus
🌸115 g maltų pistacijų
🌸15 g miltų
🌸2 kiaušinių
🌸1 citrinos žievelės
Glajui reikės:
🌸200 g pistacijų kremo
🌸Saujelės smulkintų pistacijų
Eiga:
1. Pirmiausia pasigaminkite mielinių bandelių tešlą. Pieną supilkite į puodelį ir kelias sekundes pašildykite mikrobangų krosnelėje Tuomet įdėkite šaukštelį cukraus, supilkite mieles ir viską gerai išmaišykite. Palikite kelias minutes pastovėti, kol masė suputos.
2. Prie elektrinio platuvo pritvirtinkite tešlos kablį. Į elektrinio plaktuvo dubenį supilkite miltus, druską, cukrų ir leiskite viskam susimaišyti. Tuomet sudėkite sviestą, įmuškite kiaušinį ir dar kartą išmaišykite. Galiausiai supilkite suputojusias mieles ir leiskite plaktuvui išminkyti elastinga tešlą. Jei neturite elektrinio plaktuvo, viską galite atlikti ir rankomis, tik nepatingėkite paminkyti tešlos – tai leis bandelėms būti minkštesnėms.
3. Didelį dubenį patepkite aliejumi. Į paruoštą dubenį įdėkite į kamuoliuką susuktą tešlą. Dubenį uždenkite maistine plėvele, įvyniokite į rankšluostį ir pastatykite į šiltą namų vietą (aš labiausiai mėgstu įdėti į išjungtą mikrobangų krosnelę, nes žinau, kad ten nebus jokio skersvėjo). Leiskite tešlai pakilti 1,5-2 valandas, kol jos tūris padvigubės.
4. Kol tešla kyla, pasiruoškite bandelių įdarą. Sviestą elektrinių plaktuvu išplakite su cukrumi – tai truks apie 3 minutes. Įmuškite kiaušinius, sudėkite citrinos žievelę ir dar kartą išplakite. Suberkite abiejų rūšių miltus ir išmaišykite iki vientisos masės – masė turi būti vientisa ir patogi tepti.
5. Suformuokite bandeles. Ant miltais apibarstyto stalviršio padėkite pakilusią tešlą. Ją šiek tiek apibarstykite miltais ir iškočiokite 30x40cm stačiakampį (aš mėgstu bandeles kočioti net ploniau – tuomet tešla būna pakankamai plona, bet bandelė turi daugiau sluoksnių ir įdaro).
6. Konditeriniu teptuku nuo tešlos paviršiaus nubraukite miltų likutį. Tuomet visą paviršių aptepkite tirpintu sviesto, o ant viršaus pistacijų įdaru.
7. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlą į ritinėlį. Jį padalinkite į 12 lygių dalių.
8. Pasirinktą kepimo formą (galite naudoti tiek stačiakampę, tiek apvalią 28 centimetrų skersmens formą) ištieskite kepimo popieriumi, o jos kraštus patepkite sviestu. Sudėkite bandeles palikdami kelių centimetrų tarpus. Kepimo formą apdenkite maistine plėvele, ant viršaus uždekite rankšluostį.
9. Dabar turite du pasirinkimus. Galite bandeles palikti 30-45 minutėms pakilti ir iškepti arba galite jas įdėti į šaldytuvą ir leisti pastovėti per naktį. Ryte ištraukite bandeles iš šaldytuvo ir leiskite pakilti, kol orkaitė įkais.
10. Bandelių kepimas.Bandeles kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-35 minutes (su vėjelio funkcija + kepkite vidurinėje lentynoje, kad viršus neapdegtų). Tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės.
11. Bandelėms iškepus leiskite joms pravėsti apie 10 minučių. Tuomet pistacijų kremą sudėkite į konditerinį maišelį su pritvirtintu apvaliu antgaliu. Įsmeikite į bandeles ir pripildykite pistacijų kremu.
12. Bandelių viršų apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Skaniausios šios bandelės pirmąją dieną.
Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *