Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Veganinės “karamelės”
Receptai,  Saldainiai ir kremai,  Saldumynai,  Veganų kampelis

Veganinės “karamelės”

Dalinuosi dar vienu veganiniu receptu, kuris tikiu, patiks ne tik veganams. Asmeniškai aš tiesiog dievinu karamelę ir galėčiau ją valgyti ir valgyti. Būtent dėl to Medjool datulės, kurios primena karamelę savo skoniu, tampa mano išsigelbėjimu kiekvieną dieną. Ta proga sugalvojau, kad iš jų turėtų būti galima pagaminti veganinius karamelinius saldainius, kurie būtų ne tik sveiki, bet ir skanus. Na, o kadangi Medjool datulės man tobulai dera su kepintais graikiniais riešutais, įdėjau ir jų. Skonis gavosi labai geras, na, o ir pasigaminti nėra sunku!

Tad tokie karameliniai saldainiai galėtų būti puiki dovana veganui ar sveiką gyvenimo būdą propaguojančiam draugui. Na, o supakuoti karameles galite į gražų stiklainiuką. Šalia saldainių galite įdėti trumpus raštelius apie prisiminimus su tuo žmogumi, kuriam dovanosite dovaną!

Gaminimo laikas: 20 minučių + 1 valanda šaldymo

Porcijos: 30-35 saldainiai

Reikės:

  • 700 gramų Medjool datulių (svoris dar su kauliukais)
  • 140 gramų kepintų graikinių riešutų
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos

Eiga:

  1. 40 gramų graikinių riešutų suberiame į maisto smulkintuvą ir sumalame iki miltų. Juos suberiame į dubenėlį ir atidedame į šalį.
  2. Likusius graikinius riešutus vėl suberiame į maisto smulkintuvą ir malame tol, kol gauname riešutų sviestą – tai truputį užtruks, tad turėkite kantrybės. Gautą riešutų sviestą supilame į kitą dubenėlį ir atidedame į šalį.
  3. Iš datulių išimame kauliukus ir supjaustome gabaliukais. Datules sudedame į maisto smulkintuvą ir kelias sekundes permalame. Tuomet sudedame graikinių riešutų miltus, gautą sviestą (turėtų būti apie 3 šaukštus), druską, supilame vanilės ekstraktą ir viską sumalame iki tol, kol susiformuoja tiršta masė/pasta.
  4. Maždaug 16x16cm formą išklojame kepimo popieriumi. Į ją sudeda pasiruoštą masę. Pasiruoštas karameles dedame į šaldymo kamerą ir leidžiame pastovėti 1 valandą, kol sustings.
  5. Sustingusias karameles supjaustome aštriu peiliu į kvadratinius ar pailgus saldainius.
  6. Jei saldainius norėsite dovanoti, kiekvieną saldainį suvyniokite į baltą kepimo popierių, galus užsukite, kad atrodytų kaip saldainiai. Kol dovanosite, saldainius laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *