Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Prancūziški skrebučiai
Duona,  Prancūziški desertai,  Pusryčiai,  Receptai,  Saldumynai

Prancūziški skrebučiai

Gal nuskambės juokingai, bet man vieni iš geriausių maisto kritikų yra vaikai. Pripažinkime, jiems įtikti kartais būna iš tiesų sunku… Tai jiems netinka maisto spalva, tai skonis per daug preciziškas, tai jie nemėgsta kokio vieno ingrediento. O ir žeria komentarus vaikai dažniausiai gana tiesmukai. Visgi aš kritiką suprantu ne kaip įžeidimą, o kaip galimybę tobulėti. Kadangi turiu jaunesnių šeimos narių, visada paprašau jų paragauti naujausių mano receptų. Tik jiems ištestavus pagamintą maistą, įsitikinu, ar receptas iš tiesų geras, o galbūt reikėtų kažką pakeisti…

Mano sėkmei, prancūziški skrebučiai buvo tas receptas, kuris visus sužavėjo iš pirmo karto. Gal tam įtakos turėjo ir jų paprastumas. Karamelizuota išorėje ir minkšta viduje duona, aplieta sūdytu karamelės padažu ir apibarstyta uogomis yra tai, kas patiks tiek mažiems, tiek ir dideliems. Tad nenumaldomai artėjant savaitgaliui dalinuosi būtent jų receptu.

Įdomu tai, kad pačioje Prancūzijoje jie vadinami ne prancūziškais skrebučiais, o “pain perdu”, kas reiškia “prarasta duona”. Šis pavadinimas kilo dėl patiekalo paruošimo – jam pagaminti yra naudojama ne šviežia, o pasenusi duona. Taipogi, prancūziški skrebučiai Prancūzijoje ne tik, kad nėra tokie populiarūs kaip daugumoje šalių, bet ir valgomi jie ten ne pusryčiams, o desertui.

Gaminimo laikas: apie 15-20 minučių

Porcijos: 2-3 žmonėms

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 40 mililitrų 35 proc. grietinėlės
  • 80 mililitrų pieno
  • 20 gramų rudojo cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono
  • 4-5 riekelių baltos duonos | geriausia naudoti brioche duoną, bet tik ir tokia, kokią turite. Geriausia, kad duona nebūtų plonai pjaustyta.
  • 25 gramų sviesto (kepimui)

Patiekimui:

Eiga:

  1. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir šiek tiek paplakite. Tuomet supilkite grietinėlę, pieną, vanilės ekstraktą ir sudėkite cinamoną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Gerai įkaitinkite keptuvę. Tuomet sumažinkite kaitrą ir įdėkite sviestą.
  3. Imkite riekelę duonos ir kelioms sekundėms įmerkite ją į kiaušinių ir pieno plakinį.
  4. Sviestui ištirpus, įdėkite išmirkusią riekelę ir kepkite apie 4 minutes (kepama ant mažos kaitros). Tuomet apverskite ir kepkite dar tiek pat. Vienu metu kepkite ne daugiau nei du skrebučius. Kitu atveju bus sunku juos apversti, o ir keps jie netolygiai.
  5. Tik prancūziškam skrebučiui iškepus, imkite kitą riekelę duonos ir įmerkite į kiaušinių ir pieno plakinį. Jokiu būdu nepalikite duonos ilgam, nes ji išbrinks ir tiesiog taps per minkšta kepimui.
  6. Iškeptus skrebučius patiekite su naminiu karamelės padažu ar klevų sirupu, šviežiomis uogomis, ledais…

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *