Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Pica su figomis
Pagrindiniai patiekalai,  Receptai

Pica su figomis

Aš tiesiog dievinu figas ir tai, kokios universalios jos yra. Jos puikiai dera tiek su sūriais, tiek ir su saldžiais patiekalais, tad lengvai pritaikysite jas ne tik kulinarijoje, bet ir konditerijoje.

Kiekvienais metais, figų sezono metu, stengiuosi išbandyti vis kokį nors naują receptą ir juo pasidalinti su jumis. Šiemet tai pica su figomis, mocarela ir prosciutto kumpiu. Vertindama skonį galiu pasakyti tik tiek – po 15 minučių šios picos nebeliko!

Porcijos: viena 30-35 cm pica

Tešlai reikės:

  • 180 ml šilto vandens
  • 1 1/4 šaukštelio sausų mielių
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 260 g 812C miltų + kelių šaukštų miltų tešlos kočiojimui

Picos viršui reikės:

  • 1-2 šaukštų  alyvuogių aliejaus
  • 5-6 figų
  • 285 g mozarelos
  • 100 g prosciutto kumpio
  1. Tešlos paruošimas. Dubenėlyje sumaišyti vandenį, sausas mieles ir cukrų. Palikti  šiltoje namų vietoje apie 8-10 minučių, kol suputos. 
  2. Dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Supilti alyvuogių aliejų ir pakilusias mieles. Išmaišyti, kol neliks sausų miltų. Tešlą apie 10-12 minučių minkyti rankomis arba maisto kombaine su pritvirtintu tešlos kabliu.
  3. Didesnį dubenį ištepti alyvuogių aliejumi ir įdėti tešlą. Dubenį uždengti maistine plėvele, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje namų vietoje valandai ar dviems, kol tešlos tūris padvigubės.
  4. Pakilusią tešlą perkelti ant darbastalio ir keletą kartų paminkyti rankomis. Tešlą galima naudoti iš karto arba kelias dienas laikyti šaldytuve.
  5. Tešlos kočiojimas. Tešlą perkelti ant miltais apibarstyto stalviršio. Rankomis ištempti tešlą iki 30-35 centimetrų diametro, formuojant aukštesnius kraštus. Geriausia pasižiūrėti video apie picos tešlos kočiojimo procesą internete. Man labiausiai patinka šis.
  6. Jei picą kepate namuose ir neturite specialių formų, apverskite standartinę skardą, patieskite kepimo popierių ir ant ko perkelkite tešlą. Tešlą aptepkite aliejumi, apdėliokite supjaustyta mozarelq ir figomis.
  7. Picą kepkite iki 240-250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Orkaitę reikėtų įkaitinti apie 20-30 minučių prieš dedant kepti picą.
  8. Ant iškepusios picos išdėliokite kumpį ir patiekite.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *