Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Sausainiai su imbieriniu kremu
Receptai,  Saldumynai,  Sausainiai

Sausainiai su imbieriniu kremu

Kalėdos jau ne už kalnų, tad noriu pasidalinti šventėms tinkančių sausainių receptu! Šie sausainiai su imbierinių sausainių kremu yra nerealiai skanūs – trapi išorė, tąsus vidus ir dar varvantis kremas…🤍 

Tešlai reikės:
❄️230 g kambario temperatūros sviesto
❄️150 g rudojo cukraus
❄️50 g baltojo cukraus
❄️1 a.š. vanilės ekstrakto
❄️1 kiaušinio
❄️1 kiaušinio trynio
❄️310 g miltų
❄️1 a.š. cinamono
❄️1/2 a.š. imbiero miltelių
❄️1,5 a.š. kepimo miltelių
❄️1/2 a.š. druskos

Įdarui reikės:
❄️200 g imbierinių sausainių kremo
❄️40-50 gramų imbierinių sausainių

Eiga:
1. Pasiruoškite sausainių tešlą. Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite sviestą, abiejų rūšių cukrų ir vanilės ekstraktą – tai truks apie 5 minutes. Įmuškite kiaušinį, sudėkite kiaušinio trynį ir dar kartą išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą, druską ir išplakite, kol neliks sausų miltų. Sausainių tešlą perkelkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, bet glaite laikyti ir per naktį
2. Sausainių formavimas. Vienam sausainiui formuoti naudokite 50-55 g tešlos. Kiekvieno sausainio viduryje padarykite skylutę. Į ją įdėkite šaukštelį imbierinių sausainių kremo ir kiek išeina ,,uždarykite” su tešla. Taip suformuokite visus sausainius ir išdėliokite ant kepimo skardų, išklotų kepimo popieriumi. Sausainių kamuoliukus išdėliokite taip, kad tarp sausainių kamuoliukų liktų bent 10 cm tarpai, nes kepant jie padidės. Sausainių kamuoliukus lengvai spustelėkite pirštais. Imbierinius sausainius sutraiškykite maisto smulkintuve. Kiekvieną kamuoliuką pavoliokite sausainių trupiniuose arba tiesiog apibarstykite jais kiekvieną kamuoliuką.
4. Sausainių kepimas. Sausainius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 11-14 minučių. Leiskite sausainiams pravėsti skardose, tuomet perkelkite ant lėkščių. kepkite Pasiruoškite apvalų ar stačiakampį kepimo indą. Jį patepkite sviestu. Perkelkite bandeles, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti apie 30-45 minutes. Pakilusias bandeles kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.
5. Papuoškite sausainių viršų. Kelis šaukštus imbierinių sausainių kremo sudėkite į nedidelį puodą ir pašildykite virš silpnos kaitros. Šiuo kremu apšlakstykite sausainių viršų.

Skanaus! 🤍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *