Warning: Constant WP_CRON_LOCK_TIMEOUT already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 91

Warning: Constant AUTOSAVE_INTERVAL already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 92

Warning: Constant WP_POST_REVISIONS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 93

Warning: Constant EMPTY_TRASH_DAYS already defined in /home4/lovegoes/public_html/wp-config.php on line 94
Plikyti pyragėliai su citrinomis ir vaniliniu kremu
Prancūziški desertai,  Pyragai ir pyragėliai,  Receptai,  Saldumynai

Plikyti pyragėliai su citrinomis ir vaniliniu kremu

Paskutinę vasaros dieną noriu pasidalinti ir paskutiniu vasariškesniu receptu – plikytais pyragėliais su citrinomis ir vaniliniu kremu. 🍋 Gaminimo video rasite čia.

Plikytiems pyragėliams reikės:
🍋75ml pieno
🍋75ml vandens
🍋žiupsnelio druskos
🍋10 g cukraus
🍋90 g miltų
🍋75 g sviesto
🍋2-2,5 kiaušinių
Traškučiui ant pyragėlių viršaus reikės:
🍋40 g kambario temperatūros sviesto
🍋50 g cukraus
🍋50 g miltų
Vaniliniam kremui reikės:
🍋500 g kambario temperatūros maskarponės
🍋350 g 35% grietinėlės
🍋75 g cukraus pudros
🍋2 a.š. vanilės ekstrakto
Įdarui reikės:
🍋75 g citrininio “curd” kremo
Citrininiam kremui reikės:
🍋115 ml citrinos sulčių (apie 3 citrinų)
🍋3 citrinų smulkiai tarkuotos žievelės
🍋145 g cukraus
🍋3 kiaušinių
🍋žiupsnelio druskos
🍋225 g kambario temperatūros sviesto
Eiga:
1. Pasiruoškite traškutį, skirtą plikytų pyragėlių viršui. Į maisto smulkintuvą sudėkite sviestą ir cukrų. Malkite tol, kol nelieks cukraus kristalų. Suberkite miltus ir darkart permalkite. Gautą tešlą dėkite ant dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite kuo ploniau – apie 1,5mm storio lakštą. Jį perkelkite į šaldymo kamerą, kol pasigaminsite plikytą tešlą.
2. Pasiruoškite plikytą tešlą. Į puodą supilkite vandenį ir pieną, įdėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite druskos bei cukraus ir kaitinkite, kol užvirs.Tuomet nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite miltus. Dėkite puodą ant vidutinės kaitros ir su medine mentele maišykite tešlą, kol ji atlips nuo puodo sienelių.
3. Tešlą perdėkite į dubenį ir paplakite apie 1-2 minutes, kol tešla truputį atauš. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami tešlą. Tešlą perkelkite į konditerinį maišėlį su apvaliu, ~1 cm skersmens, antgaliu. 
4. Standartinę skardą išklokite kepimo popieriumi. Išspauskite maždaug 3.5-4 cm skersmens pyragėlius. Tarp pyragėlių palikite nemažus tarpus. 
5. Iš šaldymo kameros išimkite traškutį. Išspauskite maždaug 6-7cm skersmens žiedus ir uždėkite juos ant kiekvieno pyragėlio.
6. Pyragėlių kepimas. Pyragėlius kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija. Kepkite vidurinėje lentynoje ir jokiu būdu nevarstykite durelių. Pyragėlius kepkite po vieną skardą.
7. Kol pyragėliai kepa, pasigaminkite citrinų kremą. Į metalinį indą arba nedidelį puodą sudėkite visus ingredientus, išskyrus sviestą. Išplakite šiuos ingredientus konditerine šluotele.
8. Į aukštesnį puodą pripilkite tiek vandens , kad uždėjus mažesnįjį vanduo neliestų jo dugno. Kaitinkite vandenį, kol užvirs. Tuomet uždėkite mažesnįjį puodą ir nuolat maišydami konditerine šluotele kaitinkite iki kol masė pasieks 80 laipsnių (tai truks apie 5 minutes).
9. Gautą kremą sudėkite į maisto smulkintuvą ir permalkite. Palaukite kol kremas atvės iki 60 laipsnių. Tuomet nuolat blendinant maistiniu smulkintuvu arba rankiniu blenderiu po gabaliuką sudėkite sviestą. Leiskite kremui atvėsti iki kambario temperatūros. Leiskite kremui atvėsti iki kambario temperatūros.
10. Pasiruoškite vanilinį kremą. Iki purumo išplakite grietinėlę. Į kitą dubenį sudėkite maskarponę, cukraus pudrą, ir vanilės ekstraktą bei išplakite iki purumo. Į kremą įplakite grietinėlę.
11. Kremus sudėkite į atskirus konditerinius maišelius, su pritvirtintais antgaliais.
12. Kai jau turite pasiruošę visas dalis, metas surinkti pyragėlius. Atsargiai nupjaukite patį pyragėlių viršų ir atidėkite į šalį. Tris ketvirtadalius pyragėlio vidaus pripildykite citrininiu kremu. Ant viršaus išspauskite vanilinį kremą, o į jo centrą įspauskite vanilinį curd kremą.
13. Pyragėliai skaniausi pirmąją dieną. Iki valgant, laikykite šaldytuve.
Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *